Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

УЧИЛИЩЕ СТАЛО КОЛЕДЖОМ

Колишнє профтехучилище № 10 кілька років тому стало професійним училищем Луцького технічного університету...

Колишнє профтехучилище № 10 кілька років тому стало професійним училищем Луцького технічного університету. Наприкінці минулого року воно офіційно здобуло статус коледжу. І вже у наступному навчальному році розпочне підготовку молодших спеціалістів.
Тут готуватимуть фахівців з трьох нових спеціальностей, які вже пройшли ліцензування. Це — обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів, обслуговування і ремонт електронної техніки та конструювання і моделювання виробів народного вжитку. Ліцензований обсяг на кожну спеціальність — 50 чоловік.
Як розповів директор училища Святослав Козачук, поки що, на жаль, не вирішено питання про прийом випускників шкіл для підготовки таких спеціалістів за державним замовленням. Складність полягає в тому, що у бюджеті не закладені кошти на нинішній рік на підготовку цих фахівців. Але все ж є сподівання, що хоч частково це питання вирішиться. Якщо ні, доведеться цього року оголошувати набір на названі спеціальності на платній основі. Попередня вартість річного навчання становитиме 1200 гривень.
Хотілося б сказати, що разом з коледжем тут же буде і звичайне професійне училище. Воно набиратиме на навчання за держзамовленням 30 випускників одинадцятих класів. Окрім того, 60 — на контрактній, тобто платній основі, а ще 150 юнаків і дівчат — випускників дев’ятих класів.
Цими днями відбувся урочистий випуск 189 молодих фахівців. Дипломи про середню освіту і здобутий фах одержали слюсарі-ремонтники побутових виробів, соціальні робітники, в’язальниці трикотажних виробів і полотен (до речі, це останній випуск таких фахівців), вишивальниці-швачки, квіткарки-кравчині, кравці. А ще відбувся перший випуск слюсарів з ремонту автомобілів.
Приємно відзначити, що 22 юнакам і дівчатам, зокрема Роксолані Пушкар, Ользі Чосік, Валерію Социку, Тамарі Тижук, Мар’яні Якобчук та іншим, директор училища Святослав Козачук вручив дипломи з відзнакою. До того ж чимало випускників мають намір продовжувати навчання у Луцькому технічному університеті. Кращі з кращих матимуть пільги при вступі на державне замовлення вузу. А якщо навчатимуться на платній основі, то їм коштуватиме навчання лише 50 відсотків від загальноприйнятого.
На урочистості з нагоди випуску було багато добрих і щирих слів як випускників, так і їхніх наставників, батьків.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Фото Володимира ЛУК’ЯНЧУКА.
Telegram Channel