Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Козаки взяли Стамбул у Києві (Відео)

Волинь-нова

Козаки взяли Стамбул у Києві (Відео)

Ймовірна відставка Сергія Реброва тепер не видаватиметься такою однозначною


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Ліга чемпіонів. Група «В». 6 тур. «Динамо» (Київ, Україна) – «Бешікташ» (Стамбул, Туреччина) – 6:0 (1:0 – Артем Бесєдін, 9 хв.; 2:0 – Андрій Ярмоленко, з пенальті, 30; 3:0 – Віталій Буяльський, 32; 4:0 – Дерліс Гонсалес, 45+2; 5:0 – Сергій Сидорчук, 60; 6:0 – Жуніор Мораес, 77).


Київ. НСК «Олімпійський». 6 грудня. Суддя Крейг Томсон (Пейслі, Шотландія).


«Динамо»: Артур Рудько, Микита Бурда, Віторіну Антунеш, Євген Хачеріді, Домагой Віда, Сергій Рибалка, Віталій Буяльський, Сергій Сидорчук (Микита Корзун, 66), Андрій Ярмоленко, Артем Бесєдін (Жуніор Мораес, 77), Дерліс Гонсалес (Віктор Циганков, 69). Головний тренер Сергій Ребров.


Попередження: Бурда, 43.


Вилучення: немає.


Втратити усі шанси на продовження боротьби в єврокубках – і видати фантастичний матч у заключному турі! Динамівці билися лише за честь свого клубу – і таки змогли більш ніж гучно гримнути євродверима в груповому турнірі Ліги чемпіонів! А восьмеро українців у стартовому складі киян довели – дива на футбольному полі можна творити й без закордонних «зірок» та захмарних бюджетів!



А восьмеро українців у стартовому складі киян довели – дива на футбольному полі можна творити й без закордонних «зірок» та захмарних бюджетів!



Турки догравали вдев’ятьох. Їм було боляче. Боляче до сліз – усі бачили «мокре обличчя» іспанського голкіпера «Бешікташа» Фабрісіо, коли він виймав із сітки м’яча після третього забитого динамівцями гола. Адже в п’яти попередніх турах турки не знали гіркоти поразок. Перед цим матчем мали реальні шанси вперше у своїй історії вийти в плей–офф Ліги чемпіонів. Щодо турецьких уболівальників – а їх у Києві було чимало – поводилися вони значно нижче рівня людської гідності. Впродовж усього матчу жбурляли петарди, зокрема, у ложу преси. Виривали «з м’ясом» і кидали довкруж пластикові сидіння тощо. Одним словом – турки пустилися берега і зі злості просто казилися на трибунах, а перед тим влаштували побоїще з фанатами «Динамо» на підході до НСК «Олімпійський».


Відеоогляд матчу – «Динамо» (Київ, Україна) – «Бешікташ» (Стамбул, Туреччина) – 6:0 – https://www.youtube.com/watch?v=R4Lj2ZU6mRU :



В іншому матчі нашої групи португальська «Бенфіка» вдома поступилася італійському «Наполі» – 1:2.



Італійський та португальський клуби продовжать боротьбу в Лізі чемпіонів, турки – в Лізі Європи. «Динамо» вибуває з єврокубків. Але робить це з честю – здобувши розгромну перемогу над вкрай вмотивованим суперником. Ймовірна відставка Сергія Реброва (про яку в останні дні не говорить хіба геть лінивий, вже навіть сватають на його місце екс–тренера збірної Білорусі Олександра Хацкевича) тепер не видаватиметься такою однозначною. Чи зважиться на неї керівництво клубу?


За воротами



Сергій РЕБРОВ, головний тренер «Динамо»:


«Я хотів би висловити слова вдячності тренеру «Бешікташа», адже ця команда, думаю, не заслуговувала такої поразки, зважаючи, як вони виступали у Лізі чемпіонів.



«Думаю, нашим уболівальникам повинно бути соромно, що на сьогоднішньому домашньому матчі «Динамо» було більше шанувальників «Бешікташа».



Але відбулося те, що відбулося. Ми дисципліновано зіграли у захисті та нападі, добре виходили у контратаки. Я маю на увазі перший тайм. Про другий немає що і говорити».


Водночас Ребров наважився присоромити вболівальників «Динамо» – тих, хто морозяного вечора лишився дивитися матч перед телевізором:


«Думаю, нашим уболівальникам повинно бути соромно, що на сьогоднішньому домашньому матчі «Динамо» було більше шанувальників «Бешікташа».


Так, ми повинні відповідати перед своїми вболівальниками своєю грою та результатами, але і вболівальники повинні чимось жертвувати, щоб у важкі моменти підтримувати команду».



Андрій ЯРМОЛЕНКО, півзахисник «Динамо»:


«Звичайно, хотілося б виступити набагато краще, але вийшло, як вийшло.



«Добре, що своєю грою ми покарали і вболівальників «Бешікташа», і команду». 



На жаль, ми залишаємо єврокубкові змагання. Але потрібно рухатися далі, і на такому ж рівні провести ще одну гру, що залишилася, із «Шахтарем» (12 грудня. – Авт.), щоб спокійно піти у відпустку, а потім знову приступити до роботи і досягати максимуму.


Хотілося покарати турків за таку хамську поведінку на трибунах. І добре, що своєю грою ми покарали і вболівальників «Бешікташа», і команду». 


На головному фото: через мить Дерліс Гонсалес заробить ключовий пенальті, який повністю переломив хід зустрічі на користь киян.

Telegram Channel