Курси НБУ $ 39.72 € 42.81

Австрія надасть Україні 2 млн євро гуманітарної допомоги (ВІДЕО)

Наразі найголовніше завдання – примусити Росію виконувати Мінські домовленості

Австрія надасть мешканцям Сходу 2 мільйони євро гуманітарної допомоги. Про це заявив міністр закордонних справ країни і голова ОБСЄ Себастьян Курц, повідомляє 5Канал.



ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу і пильнуватиме, насамперед, припинення бойових дій.



Як відомо, дипломат разом із чільником українського МЗС уже другий день перебуває на Донеччині. Зранку на спільному з Павлом Клімкіним брифінгу він наголосив, що ОБСЄ розширюватиме зони свого контролю на всю територію Донбасу і пильнуватиме, насамперед, припинення бойових дій. З його слів, основою для проведення виборів на окупованому Донбасі має стати повноцінне припинення вогню.


Як зауважили у вітчизняному МЗС, сам цей факт візиту на Донбас є визначним, оскільки, "розуміння того, що відбувається тут, – важливо для долі ОБСЄ, важливо для долі Європи". Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.


За словами Клімкіна, наразі найголовніше завдання – примусити Росію виконувати Мінські домовленості і на це спрямовані зусилля "всього цивілізованого світу".


"Ми мусимо продовжувати діалог і далі, і Мінські домовленості – єдина база, на основі якої ми можемо це робити. Хоча викликає занепокоєння стан виконання цих домовленостей, мушу сказати, що ситуація на час їхнього підписання була гіршою, ніж зараз", – заявив глава ОБСЄ Себастьян Курц.


Telegram Channel