Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

КАКТУС — ПРОТИ ПОХМІЛЛЯ

Науковці з університету міста Нью-Орлеан виявили в одному з видів кактуса ліки проти похмілля...

Науковці з університету міста Нью-Орлеан виявили в одному з видів кактуса ліки проти похмілля. Дослідники впевнені, що після прийому цих ліків можна споживати алкоголь, не турбуючись про те, яким буде ранок наступного дня.
Вчені детально вивчили механізм дії екстракту з кактуса. Групі з 55 чоловік пропонували випити його перед вечірнім вживанням алкоголю. І ось результат — вранці всі почували себе нормально. Неприємні симптоми — головний біль, нудота наступного ранку майже не відчувались.
ПЛАТТЯ З БРИЛЬЯНТОВОЇ ПАВУТИНИ
21-річна ірландська співачка Саманта Мумба з’явилася на прем’єру фільму «Людина-павук» у платті з брильянтів. Голе струнке тіло Саманти прикривали лише невеличкі шматочки легкої тканини, які утримувала разом брильянтова павутина.

Для виготовлення плаття використано кілька тисяч маленьких дорогоцінних каменів. Страхова компанія оцінила плаття в дев’ять мільйонів доларів. Експерти Книги рекордів Гіннесса заявили, що воно є найдорожчим у світі.
Крім того, в плаття вмонтовано ще й дивовижний перстень у вигляді павука з великого брильянта.
ШИМПАНЗЕ-ПРОДАВЦІ
В австралійському місті Аделаїда в зоопарку під час чищення клітки в шимпанзе робітник знайшов товсту пачку грошей, причому всі банкноти були дрібні, а деякі взагалі закордонні.

За кліткою встановили спостереження. Виявилося, що гроші ці чесно заробили самі шимпанзе — вони просто продавали відвідувачам свої фрукти, а виручку акуратно складали в куточок.
НАЙСТАРОДАВНІША ВИКОПНА РЕПТИЛІЯ
В Японії знайдено найстародавнішу в світі викопну рептилію — прародительку всіх змій, що мешкають на планеті. Учені оцінюють її вік у 130 мільйонів літ.

У довжину рептилія не перевищувала півметра і мала чотири короткі лапки. Скам’янілості були знайдені під час розкопок в префектурі Ісикава (центральний острів Хонсю) біля села Сираміне. Досі подібні знахідки робилися тільки в Європі. “Викопний празмій мешкав у Крейдяний період”,– сказав палеонтолог, дослідник токійського Національного музею науки Макото Манабе.
Знахідка вже дала підставу сумніватися у справжності існуючої зараз теорії, що змії вийшли з моря.
А МОБІЛКИ ВИКРАДАВ ТХІР...
Особливий інтерес до досягнень людської цивілізації виявив в одному з англійських містечок звичайний тхір. Він занадився у приміщення готелю і викрав у всіх відвідувачів мобільні телефони.

Власниця готелю навіть не знала, як реагувати на таку надзвичайну подію, бо звірятко позносило все накрадене... під її ліжко.
Біологи пояснюють поведінку тхора схожістю дзвінків та вібрації мобілок з пищанням новонароджених тхоренят.
Telegram Channel