Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

То було свято народної мудрості, свято української народної пісні

У В’язівненській школі Любешівського району відбулися батьківські збори, які поєднали з цікавим заходом: учні та вчителі влаштували мамам і татам свято – продемонстрували, як проходили колись у нашому краї вечорниці


Марія СТРУК


Адже у давнину з-поміж найбільших українських забав чи не найвеселішими та найочікуванішими були саме вечорниці. За українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті, де поміж роботою панував неповторний дух жартів і веселих пісень. Лилася повноводною рікою мелодійна українська пісня, парубки мірялися силою, а дівчата як майбутні господині готували вареники. А ще вишивали. Отож, з метою відтворення такого обряду у ЗОШ І-ІІ ступенів села В’язівне вже вдруге цього навчального року були проведені українські вечорниці. Звучали слова, які наповнюють душу почуттям любові. А ще увагу всіх заполонив іскрометний танець - краков’як.
То було свято народної мудрості, свято української народної пісні. Це дійство організатори описали на сторінці спільноти «В’язівненська ЗОШ» у соціальній мережі “В Контакті”.

Telegram Channel