Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Через запуск ракети КНДР сьогодні збереться Рада Безпеки ООН

Волинь-нова

Через запуск ракети КНДР сьогодні збереться Рада Безпеки ООН

Рада Безпеки ООН у понеділок ввечері збереться на консультації для обговорення ситуації запуску Північною Кореєю балістичної ракети в порушення попередніх резолюцій ООН та вимог міжнародної спільноти

Про це повідомили Укрінформ у неділю в Місії України при ООН, яка зараз головує в Раді Безпеки.



Напередодні Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети з району східного узбережжя країни в напрямку моря.



"Рада Безпеки завтра (13 лютого – ред.) проведе консультації по останньому пуску ракети в КНДР", - поінформували в Місії.


Щодо часу проведення засідання, зазначається, що воно відбудеться після відкритої дискусії з питань захисту критичної інфраструктури. Орієнтовно, це о п'ятій вечора за місцевим часом (о 24-й годині за Києвом).


Як повідомляв Укрінформ, напередодні Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети з району східного узбережжя країни в напрямку моря. Вона пролетіла близько 500 км та впала. У Пхеньяні заявили, що випробування пройшли успішно. Південна Корея згодом оголосила, що північні сусіди запустили вдосконалену версію балістичної ракети "Мусудан".


Водночас, керівництво США і Японії засудили агресивні дії Північної Кореї в регіоні. Свою критичну оцінку також висловив генеральний секретар НАТО.

Telegram Channel