Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лісівники були, є і будуть єдиним КОЛЕКТИВОМ!

Волинь-нова

Лісівники були, є і будуть єдиним КОЛЕКТИВОМ!

8 лютого під стінами обласної ради відбулася мирна акція. Акція протесту і незгоди. Ми прийшли сказати депутатам, що обурені. Не заслуговуємо такого зневажливого ставлення. Вимагали нас почути. Якщо люди, до яких ми звернулися, цього не зрозуміли, будемо доводити це знову і знову. Усіма можливими законними методами


Павло МАТІЮК, голова обласної організації профспілки працівників


лісової галузі України Борис БАБЕЛЯС, голова обласної організації Товариства лісівників України.


Ми не заперечуємо своїх недоліків. Знаємо, що зараз непросто не лише лісовій галузі, а й усій країні. Але лісівники – люди праці. Шановні депутати, громадські активісти, почуйте це і поважайте нас!
Досі ми толерантно ставилися до різного роду звинувачень, заяв, якими представники партії «Свобода» та Волинського відділення Громадського об’єднання «Об’єднання ветеранів розвідки України» відверто дискредитували нас і нашого керівника Олександра Кватирка. Не раз терпіли відверті образи. Цьому є пояснення. Ми не граємо в політичні ігри, нам не потрібні симпатії виборців. Ми звикли працювати. Знаємо, що голослівним патріотизмом життя українців покращити не вдасться. Реально щось змінити можна лише конкретними справами.



Закликаємо припинити політичну розправу та нарешті оцінити роботу не за «неперевіреною інформацією», а за реальними показниками.



Та чи не загрались політики? Бо вже відбувається дискредитація не лише безпосередньо начальника управління, а загалом галузі та багатотисячного колективу лісівників Волині. Своїми діями ці особи перебрали на себе функцію правоохоронних та контролюючих органів, спираючись при цьому лише на власні судження, а не документально підтверджені факти.


Наш колектив – один із найбільших і найстабільніших в області. Кожен із нас – від майстра лісу до
директора лісогосподарського підприємства і начальника управління – професіонал своєї справи. Наша галузь сьогодні – один із найбільших платників податків у бюджети всіх рівнів. Лише за цей рік ми сплатили майже 250 мільйонів податків і зборів! Крім того, лісівники були першими, хто реально став на допомогу українській армії. Це вважали і вважаємо своїм обов’язком як патріоти.
Ми підтримуємо родини учасників АТО, з розумінням ставимося до потреб держави, допомагаємо колегам зі Сходу та Півдня України, яким лише у 2016 році переказали одноденний заробіток на суму
2 млн 300 тис. гривень.
Лісівники не стоять осторонь соціальних проблем: спрямовуємо кошти на допомогу родинам, які потрапили у складні життєві обставини, будинкам дитини, школам, садочкам. Ми допомагаємо містам, селищам і селам відбудовувати інфраструктуру. У лісах Волині – 100 рекреаційних зон, які збудували і підтримують у порядку лісівники. Лише протягом минулого року проклали більш як 100 км лісових доріг. Вони не тільки для наших працівників, ті дороги сполучають села і ними вже давно їздять автобуси.
На ці потреби, наголошуємо, йдуть кошти, які заробляємо самі. Адже два роки поспіль галузь узагалі не отримує державного фінансування! Крім того, кожен із нас має сім’ї, які вдається забезпечувати всім необхідним завдяки достойній зарплаті, що останніми роками постійно зростає. Цього року середня платня лісівників Волині становить майже 7 тисяч гривень. Чи багато приватних підприємств можуть похвалитися такими показниками?
У 2016 році вперше (!) лісівники Волині мали можливість оздоровитись на Чорному морі. Всього за літо там побувало 345 чоловік. Паралельно велася реконструкція бази відпочинку «Світязь» і саме за керівництва Олександра Кватирка вона закінчилася, тож маємо нову чудову базу на 70 місць. У неї вкладено майже 9 млн гривень. Цього року розпочнеться реконструкція санаторію-профілакторію в селі Журавичі – для цього передбачено 24 мільйони власних коштів підприємств.
Головне наше завдання – збереження волинського лісу. Розуміємо, що для Волині це стратегічний ресурс. Тож разом забезпечуємо повний цикл створення, догляду, вирощування, охорони і переробки стиглого лісу! Вичерпним доказом того, що його площі не зменшуються, є статистика проведення рубок та лісовідновлення: у 2016 році ліс відновлено на 5259 га, зрубано – на 5246 га.
Тому ганебним і підлим називаємо звинувачення представників «Об'єднання ветеранів розвідки України», які не мають до нашої галузі жодного стосунку (!), у тому, що нібито площі лісу зменшилися за один рік!
Так само неправдивою є інформація про те, що наші підприємства стоять перед загрозою банкрутства. Не можна говорити про штучне доведення до банкрутства лісгоспів шляхом формування кредиторських заборгованостей, якщо термін дії договору із контрагентом ще навіть не завершився. Кредиторська чи дебіторська заборгованість вважається такою після закінчення терміну позовної давності, який становить 3 роки. Віднедавна підвідомчі підприємства
ВОУЛМГ зобов’язані надати Волинській обласній прокуратурі копії всіх первинних документів із дебіторами станом на 1 січня 2017 року на підставі підозри, озвученої у ЗМІ «Об'єднанням ветеранів розвідки України» щодо доведення до банкрутства підприємств, які, вдумайтеся (!), тільки збільшують розмір сплати податків. Звідки у банкрутів гроші на податки?! Яке доведення до банкрутства, якщо доходи зростають і база оподаткування, відповідно, збільшується?!
Очевидно, не маючи жодних підстав для критики, а також посилаючись на неперевірені дані екологів про віртуальні збитки у 14 млн грн, не підтверджені відповідними актами, інші «дуті» звинувачення, під час сесії обласної ради 2 лютого діяльність управління 38 депутатів визнали незадовільною, а його керівника Олександра Кватирка таким, що не відповідає займаній посаді.
Та особливо прикро, що представники політичної партії «Свобода» на Волині разом із однодумцями – згаданим ГО «Об'єднання ветеранів розвідки України» дозволили собі назвати порушником кожного четвертого працівника галузі!
Цю ганебну інформаційну кампанію, що має винятково політичну мотивацію, необхідно припинити. Перед лісовою галуззю Волині сьогодні стоїть багато викликів. Ми вберегли для нашої держави і наших дітей ліси, інфраструктуру, КОЛЕКТИВИ. При нульовому, навіть мінусовому фінансуванні організували все необхідне для лісовідновлення, заробляємо для держави і своїх сімей. Ми залишилися єдиною галуззю в області, яка працює без збоїв, незважаючи на постійний тиск.
Загалом підвідомчі підприємства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства за 2016 рік змушені були відповідати на більш як 880 запитів правоохоронних органів та пройти 190 перевірок контролюючих органів, захищати свої інтереси у понад 50 судових провадженнях!
Закликаємо припинити політичну розправу та нарешті оцінити роботу не за «неперевіреною інформацією» ГО «Об'єднання ветеранів розвідки України», представників політичних сил–опонентів, а за реальними показниками.
Про все це розповіли у зверненні до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та депутатів. Сподіваємося бути почутими та залишаємо за собою право захищати інтереси працівників галузі всіма не забороненими законодавством способами.


 

Telegram Channel