Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Як я «клюнув» на гроші з неба і став черговим «лохом»

Волинь-нова

Як я «клюнув» на гроші з неба і став черговим «лохом»

Що чекає людей, які, повіривши рекламі, вирішили взяти великий кредит під малі відсотки

У різних куточках України, зокрема і в Луцьку, деякі «компанії» пропонують позики від 10 до 800 тисяч гривень терміном до 15 років під низький процент. Щоб отримати гроші, потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код. Кошти обіцяють переказати на картку вже за 1—2 дні. І люди вірять. Хочу поділитися власним гірким досвідом взяття у кредит 150 тисяч. Можливо, це відіб’є в інших бажання бути ошуканими.
Для розвитку бізнесу мені необхідні були гроші. На жаль, у банках кредити дають ненадовго і під надто великий процент. Аж ось в одній із газет натрапив на рекламу про кредити від 10 до 800 тисяч без



Через 15 хвилин передзвонили знову: я можу отримати 150 тисяч! Але треба швидко зв’язатися з консультантом, бо гроші зарезервовані за мною лише 3 дні.



особливих вимог. У рекламі вказувалися лише контактні телефони, за якими подзвонив, не вагаючись. На іншому кінці дроту спершу запитали про ідентифікаційний код, щоб перевірити можливість надання кредиту. Через 15 хвилин передзвонили знову і повідомили радісну звістку: я можу отримати 150 тисяч! Але для цього треба зв’язатися з їхнім консультантом. Тільки зробити це швидко, бо гроші зарезервовані за мною лише 3 дні.


Під час розмови я намагався дізнатися назву «доброзичливої» фірми та її реквізити, але не почув про це нічого. Сказали: вам усе розповість консультант. Вранці наступного дня зателефонували знову, щоб повідомити адресу розташування фірми. Довго пояснювали, як туди добратися, хоча знаходиться вона, як виявилося, у… самому центрі Луцька, на другому поверсі донедавна магазину «Панно». Заходжу туди – і натикаюся на зачинені двері. Дзвоню по домофону. У відповідь чую: консультант зараз буде.
І ось я, «щасливчик», оформлюю кредит. Вивчаю таблицю сум та термінів погашення. Мої 150 тисяч у ній розбиті на 15 років. Щоправда, спершу маю заплатити 9 тисяч за оформлення. Знову запитую: можна подивитися на ваші документи? Але мене ніби не чують, тільки кажуть: працюємо на ринку 5 років, маємо багато клієнтів.
Вже потім я дізнався, що фірма називається «ФІНАНС АЛЬЯНС ЦЕНТР». Зареєстрована у Києві на вулиці Луговій,12 на Смолярчука Андрія Васильовича лише 15 вересня 2016 року!!! Вид діяльності – надання інформаційних послуг. Розмір статутного капіталу – 2 тисячі гривень…
Після розмови з консультантом йду у банк, плачу 9 тисяч, повертаюся і забираю документи на кредит. Чую, що гроші будуть сьогодні, максимум — завтра. Але ні сьогодні, ні через тиждень нічого не отримую. Телефоную до фінансового директора Наталії Петрівни, півдня не можу додзвонитися. Увечері нарешті чую її голос, який заспокоює: гроші обов’язково будуть, тільки доплатіть ще 3200 гривень банківських послуг за їхнє перерахування.
Як справжній «лох», знову несу гроші в банк. Цього разу – на рахунок іншої київської фірми ТОВ «АРЛІСС». Минає ще кілька днів. Весь час дзвоню, питаю про кредит. Щодня чую обіцянки, а грошей, як і раніше, нема. Розумію, що став жертвою фінансової афери, звертаюся до директора з вимогою розірвати контракт. Чую обіцянку до кінця дня повернути кошти. Минає тиждень – на мої дзвінки знову ніхто не відповідає. Консультанта на другому поверсі магазину «Панно» ніколи нема на місці.
Минає місяць. Порадившись із адвокатом, пишу позовну заяву до суду. На суд піде багато часу, але повернути гроші можна тільки таким чином. Тож хочу, щоб про аферу дізналося якомога більше людей. Тому й розповідаю свою історію в надії зупинити інших від безглуздого вчинку. Люди, не вірте у солодкі обіцянки! Перевіряйте інформацію про того, з ким плануєте мати справу. Будьте пильними у цьому брехливому, нахабному світі.
Олександр
Луцький район.


 

Telegram Channel