Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Порошенко присвоїв звання Героя України оперному співаку Василю Сліпаку, який загинув на Донбасі

Волинь-нова

Порошенко присвоїв звання Героя України оперному співаку Василю Сліпаку, який загинув на Донбасі

Василь Сліпак загинув 29 червня від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області

Президент Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України українському оперному співаку, волонтеру, учаснику Революції гідності та бойових дій на Донбасі Василю Сліпаку. Про це йдеться в указі глави держави № 42/2017 від 20 лютого.



"Постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Сліпаку Василю Ярославовичу — учаснику Антитерористичної операції (посмертно)".



"За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Сліпаку Василю Ярославовичу — учаснику Антитерористичної операції (посмертно)", – йдеться в указі. 


Як повідомляє Адміністрація президента, Василь Сліпак був солістом Паризької національної опери. Він був активним учасником Помаранчевої революції, а з початком Революції гідності очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції, спрямовані на підтримку України. З 2015 р. воював на Донбасі. Василь Сліпак загинув 29 червня від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області.

Telegram Channel