Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Іспанців не залякаєш намальованим розпеченим вугіллям (Фото + Відео)

Волинь-нова

Іспанців не залякаєш намальованим розпеченим вугіллям (Фото + Відео)

«Шахтар» прикро поступається «Сельті» в додатковий час і вилітає з Ліги Європи

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь: «Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Сельта» (Віґо, Іспанія) – 0:2 (0:1 – Яго Аспас, 90+1 хв. (з пенальті); 0:2 – Густаво Кабраль, 108). Перша гра — 1:0. Стадіон «Металіст» (Харків, Україна). Головний суддя: Славко Вінчич (Словенія).


«Шахтар»: Андрій П’ятов, Даріо Срна, Ісмаїлі, Іван Ордець, Ярослав Ракіцький, Максим Малишев (Андрій Борячук, 112), Фред, Марлос, Віктор Коваленко (Тарас Степаненко, 73), Тайсон (Бернард, 83), Густаво Бланко Лещук. Головний тренер Паулу Фонсека


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


На перший домашній матч цього року у Харкові донецький «Шахтар» поїхав оновленим автобусом: тепер транспортний засіб «гірників» нагадує велетенську розпечену вуглину (на фото).



«Від теперішнього дизайну автобуса тільки приємні враження. Колір став агресивнішим. Думаю, це буде хорошим подразником для наших суперників», — казав перед поєдинком захисник «Шахтаря» Іван Ордець.



Вигравши всі 9 (!) попередніх матчів у цьогорічній Лізі Європи, «Шахтар» в останній момент не втримав потрібний рахунок на останніх хвилинах 10-го…



Проте «Сельта» не злякалася намальованого розпеченого вугілля. Хоча матч видався справді «гарячим» у виконанні обох команд! Для порівняння: тиждень тому в Іспанії команди на двох завдали «аж цілих три» удари в площину воріт — у матчі-відповіді кількість таких ударів обчислювалася десятками!
У другому таймі поєдинок взагалі тривав на зустрічних курсах — «Шахтар» та «Сельта» відповідали атакою на атаку. Проте, на превелике диво, саме у цьому матчі з–поміж усіх тринадцяти, які гралися цього дня, суперники спромоглися забити перший гол уже після того, як 90 хвилин збігли.
Хоча ні — на 59-й хвилині Коваленко таки відправив м’яч у сітку воріт «Сельти», проте зробив це з офсайду…
А вже коли пішла 90+1 хвилина, Яго Аспас не схибив із пенальті… Який, треба бути відвертими, справедливий — Андрій П’ятов фолив… До речі, іспанською «aspas» — це множина слова «лезо» («aspa»). У грі з «Шахтарем» Яго своє прізвище виправдав.
Хоча до того і голкіпер національної збірної України, і його візаві — іспанець Серхіо Альварес — просто незліченну кількість разів рятували свої команди.



М’яч обминав іспанські ворота...



В екстра-таймах суперники були вже значно обережнішими. А на 108-й хвилині «Сельта» забила вдруге. Після подачі кутового відзначився аргентинець Густаво Кабраль. А «не втримав» його співвітчизник і тезка – Густаво Бланко Лещук.
Після цього вже навряд чи хтось серйозно вірив у те, що «Шахтар» зможе двічі забити. Цього й не сталося. Лишалося хіба що кусати лікті і щиро дивуватися, як «гірники» змогли розтринькати стільки гольових моментів ще за рахунку 0:0.
Вигравши всі 9 (!) попередніх матчів у цьогорічній Лізі Європи, «Шахтар» в останній момент не втримав потрібний рахунок на останніх хвилинах 10–го…


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=3KGt4oYdWyA :



І тут – https://www.youtube.com/watch?v=6V_VZxydn9A :



Тим часом колишній наставник «Шахтаря» румун Мірча Луческу також зазнав болючого (і дуже схожого!) фіаско у тій-таки Лізі Європи.



«А «Шахтар» у чемпіонаті Іспанії входив би у четвірку команд-лідерів».



У першому матчі 1/16 фіналу його теперішній клуб, пітерський «Зеніт», поступився на виїзді 0:2 бельгійському «Андерлехту». Перед матчем-відповіддю росіяни — а особливо їхній наставник — грозилися взяти переконливий реванш. І, здавалося б, їм це вдавалося якнайкраще! На 78-й хвилині «Зеніт» повів уже 3:0 — тобто забезпечив рахунок, який виводив його в 1/8.
Проте на 90-й хвилині бельгійці таки забили на чужому полі і видряпали путівку в наступне коло у футбольного клубу — «грошового мішка»!


ЗА ВОРОТАМИ



Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:
— Я вітаю суперника, але хочу сказати, що «Сельті» нас пройти допомогли арбітри. Пенальті на 90-й хвилині — ганебний, бо його взагалі там не було. Зате, коли в першому таймі додаткового часу іспанець зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, суддя нічого не побачив…



Едуардо БЕРІЦЦО, головний тренер «Сельти»:
— У нас є награні комбінації при стандартах, але саме в цей момент я попросив Кабраля піти на дальню штангу. На щастя, він мене не послухався. А «Шахтар» у чемпіонаті Іспанії входив би у четвірку команд-лідерів. 

Telegram Channel