Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

У російських окупантів – дефіцит командирів

Після знищення найвідоміших польових командирів російських військ на Донбасі - Арсена Павлова (Моторола) і Михайла Толстих (Гіві) - стало очевидно, що бажаючих зайняти їх місце дуже небагато

Про це пише головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов. "Місце командира розвідувального батальйону "Спарта" зайняв 23-річний Володимир Жога, позивний "Воха", який раніше був водієм і помічником Павлова і не займав самостійних командних посад рівня взвод-рота.



Кадрові призначення противника вказують на серйозні проблеми з комплектуванням і боєздатністю.



 Така ж кадрова криза виникла і в окремому штурмовому батальйоні "Сомалі" 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі. 8 лютого був знищений "Гіві", а заступника в нього не було, оскільки 31 січня заступник командира батальйону-командир роти "Сомалі" 30-річний Сидоров Антон Володимирович, позивний "Консул", був знищений підрозділами 72-ї механізованої бригади під Авдіївкою, при спробі атакувати наші позиції біля опорного пункту "Алмаз". "Консул" був найближчим до "Гіві" командиром, воював із ним ще в Іловайську", - повідомив журналіст.


Бутусов зазначив, що "у підсумку командиром "Сомалі" призначено 26-річного заступника начальника штабу батальйону Єгора Волчкова, позивний "Синок". Інших кандидатів, щоб очолити "Сомалі", також не виявилося. Волчков теж не обіймав самостійних командних посад.


"Унаслідок знищення ватажків бойовиків приплив особового складу в "Спарту" і "Сомалі" знизився, підрозділи зараз істотно недоукомплектовані. Кадрові призначення противника вказують на серйозні проблеми з комплектуванням і боєздатністю", - резюмував Бутусов.

Telegram Channel