Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Із маленькими горохівчанами заприятелював відомий казкар

Волинь-нова

Із маленькими горохівчанами заприятелював відомий казкар

Зустріч третьокласників НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія» Горохова із Олександром Зімбою, автором чудових дитячих книг, літературним батьком улюблених персонажів української малечі песика Бровка і кота Мурчика, зруйнувала стереотипи про те, що сучасних дітей цікавлять лише комп’ютерні ігри, блокбастери чи круті смартфони

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Історія цієї зустрічі почалася з поїздки директора Горохівської ЦБС Ольги Єлісєєвої і заступника директора по роботі з дітьми Лілії Колесник до Львова у бібліотеку для дітей. Там обмінювались досвідом із колегами з Галичини, які висловили побажання побувати на Волині, а також порадили запросити у Горохів відомого письменника. Тоді Ольга Єлісєєва поспілкувалася по телефону із Олександром Зімбою – ще й володарем медалі-відзнаки «Великий приятель маленьких читачів», якою львівські книгарівни щороку нагороджують особистостей, котрі найбільше сприяють розвитку і популяризації дитячої книги і читання. Олександр Іванович запрошення прийняв.
На Львівщині і в Україні віршар відомий як засновник видавництва «Вісім лапок», автор серії казок «Веселі пригоди Бровка та Мурчика».



Школярики дивилися мультфільми про Мурчика і Бровка, наспівували пісні, мелодії для яких відомі музиканти творять на вірші Олександра Зімби. Повірили йому настільки, що не соромилися танцювати у залі і змагатися силою



Горохівська дітвора аж заплескала від здивування, дізнавшись із уст гостя, що він – заслужений тренер України з важкої атлетики! Чому став писати казки? У свій час відомий спортсмен «розбагатів» 5 онуками. Розповідав, що хотів бути для них не лише взірцем сили і волі, а й другом. Для цього занурився почуттями у дитячий світ настільки, що став у ньому своїм, а мудрі поради дідуся вклав у розмови своїх світлих і позитивних героїв кота Мурчика і песика Бровка – нерозлучних друзів.
Розмовляючи з дітворою, письменник щиро здивувався, дізнавшись, що його книги малим слухачам у Горохові знайомі. За допомогою віршованих ненав’язливих повчань Олександра Зімби рідні розповідають дітям, як дбати про здоров’я, займатися спортом, поважати родину, дорожити дружбою…
А ще школярики дивилися мультфільми про Мурчика і Бровка, наспівували пісні, мелодії для яких відомі музиканти творять на вірші Олександра Зімби. Повірили йому настільки, що не соромилися танцювати у залі і змагатися силою. Аліна Колесник, Марія Колос і Вікторія Колесник декламували авторові його віршовані казки, а третьокласники засипали запитаннями, переймалися, коли він знову приїде у Горохів, просили нових цікавих історій про улюблених Бровка і Мурчика, які, до слова, є не вигаданими, а прототипами домашніх улюбленців письменника.



Приїзд львів’ян запам’ятається і бібліотекарям Горохівщини. З ними досвідом роботи поділилися завідувач інформаційно-методичного відділу Львівської обласної бібліотеки для дітей Любов Скачко і методист цієї бібліотеки Галина Конопка. Зі слів Ольги Єлісєєвої, творчі зустрічі з талановитими особистостями матимуть продовження!
На згадку про незабутнє знайомство діти отримали від нового приятеля календарики, а начальник відділу культури райдержадміністрації Діна Колесник подарувала гостям збірки талановитих горохівчан та диски із записами відомих дитячих колективів.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel