Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дріжджі не тільки для пиріжків

Волинь-нова

Дріжджі не тільки для пиріжків

Після випічки у вас залишився їх шматочок. Ви кладете залишки дріжджів в холодильник з надією, що незабаром використаєте, але руки якось не доходять. Зрештою, залишок нагадує про себе неприємним запахом, і ви його викидаєте. Правда, знайома ситуація? А тим часом дріжджі — не зовсім традиційний, але надійний стимулятор проростання насіння і росту рослин

Дріжджові гриби виділяють багато корисних речовин, у тому числі — фітогормонів. У них містяться цитокініни — гормони, які беруть участь у регуляції ділення і диференціації (генетичного повторення) клітин. Є у дріжджовому розчині й ауксини, і вітаміни групи В, особливо тіамін, на які рослини дуже добре реагують.
При поливі грунту цим екстрактом (попередньо, перед посівом) різко зростає активність мікроорганізмів і посилюється виділення вуглекислого газу, відбувається швидка мінералізація органіки з вивільненням азоту і фосфору у формах, які рослина добре засвоює. Внесення 1-процентного настою в грунт еквівалентне внесенню стандартної сезонної дози повного комплексного добрива. Це варто враховувати при подальшому підживленні.
Пропорції дріжджового екстракту: 10 грамів дріжджів на літр води. 

Telegram Channel