Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

У білоруському «чорному списку» – 300 тисяч українців. Росія попросила

За даними міністра внутрішніх справ Білорусі, всього в чорному списку осіб, яким заборонений в’їзд до Білорусі, перебуває 1,7 мільйона чоловік – 1,5 мільйона були внесені за ініціативою Росії, 300 тисяч з них – українці

Про це розповів міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич, коли його попросили прокоментувати затримання в Мінську українського письменника Сергія Жадана, повідомляє TYT.BY. «Хотілося б подискутувати з приводу того, що він відомий письменник. Я українську літературу вивчав 17 років, але таке прізвище чую вперше», – зазначив Ігор Шуневич.



Я українську літературу вивчав 17 років, але таке прізвище чую вперше.



Нагадаємо, український письменник Сергій Жадан був затриманий в Мінську вночі 11 лютого. З’ясувалося, що ще в 2015 році йому заборонили в’їзд на територію Росії з формулюванням «за причетність до терористичної діяльності». А оскільки Білорусь знаходиться з РФ в одній візової зони, то заборона автоматично переходить і до Білорусі з Казахстаном. Сергій Жадан провів ніч в Ленінському РУВС, йому поставили штамп, який забороняє в’їзд до Білорусі. Але через добу цю заборону скасували, пише ЗІК.

Telegram Channel