Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Водії маршруток пікетували міську раду

Вони вимагали не зволікати із підняттям тарифу на перевезення

Євгенія СОМОВА


Представники найбільших перевізників прийшли до Луцької міської ради, вимагаючи встановити економічно обгрунтовані тарифи на проїзд у маршрутках. Причім негайно. Пікетувальники переконували, що їх сюди привела критична ситуація, що склалася на підприємствах. Мовляв, відсутність коштів не дає змоги ремонтувати автобуси, купувати запчастини, шини. Більше того, якщо не піднімуть вартість проїзду, то вже цього місяця нічим буде платити зарплату працівникам, а транспорт зупиниться. На підтвердження цього, притягнули навіть автобус, який, як стверджували, не виходить на маршрут уже кілька місяців, бо не окуповує себе, витрачає багато палива.



Пікетувальники вимагали від влади терміново скликати засідання виконкому Луцької міської ради і встановити новий тариф на перевезення (за їхніми розрахунками, більше чотирьох гривень), бо ж, мовляв, передбачалося це зробити ще з 20 лютого.



Пікетувальники вимагали від влади терміново скликати засідання виконкому Луцької міської ради і встановити новий тариф на перевезення (за їхніми розрахунками, більше чотирьох гривень), бо ж, мовляв, передбачалося це зробити ще з 20 лютого. Ще одна вимога, яку висували, — навести порядок із перевезенням пільговиків — вести їхній облік із допомогою електронних пристроїв або надавати грошову адресну допомогу за оплату проїзду.
Мітингувальники підготували звернення, в якому йдеться, що «трудові колективи перевізників, їхні сім’ї, а також мешканці міста Луцька звертаються з проханням вирішити проблему безкінечного затягування піднесення вартості проїзду». Заразом вирішили позбавити посади начальника управління транспорту і зв’язку Анатолія Миронюка, який, очевидно, не догодив їм. У разі, коли їхні вимоги не будуть задоволені, перевізники погрожують транспортним колапсом. Мовляв, не вийдемо на маршрути, побачите, як тоді будете добиратися на роботу. Словом, тиском намагаються добитися свого, змусити чиновників прийняти їхні умови.
Перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев, котрий зустрівся з власниками маршрутів та їхніми водіями, зазначив, що згідно з моніторингом, проведеним міською владою, вартість проїзду по місту вартує до чотирьох гривень, а на окремих і менше. До того ж не всі перевізники обгрунтували новий тариф. Із 28 маршрутів розрахунки надали лише по 14. Безсумнівно, ціни на проїзд будуть підняті. Скільки він коштуватиме і чи доб’ються свого перевізники, стане відомо після засідання виконкому, що відбудеться в середині березня.

Telegram Channel