Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

На 3-ій рік війни бойовики «ДНР» захопили «Донбас-Арену» і базу «Шахтаря». А до цього Ахметов їм платив?

Зараз ці об’єкти перебувають під повним контролем озброєних людей

Генеральний директор футбольного клубу «Шахтар» Сергій Палкін повідомив, що 28 лютого озброєні особи захопили стадіон «Донбас-Арену» і базу клубу «Кірша» в Донецьку, і тепер проводять опис майна, інформує «Високий замок».



За словами Сергія Палкіна, в клубі вважали, що «Донбас-Арена» буде останнім об’єктом, на який можуть прийти представники «ДНР».



«На даний момент всі входи і виходи («Донбас-Арени» – Ред.) заблоковані озброєними людьми. Технічний персонал, офісні працівники також не мають можливості потрапити на «Донбас-Арену». Можливий вхід тільки для чергових змін, завдання яких – запобігати можливим аварійним ситуаціям, і ви самі прекрасно розумієте, чому цим людям дозволено входити на територію стадіону», – сказав він.


За його словами, в клубі вважали, що «Донбас-Арена» буде останнім об’єктом, на який можуть прийти представники «ДНР». «А вийшло навпаки, я взагалі не розумію логіки і видно, що це більше якийсь політичний рух, ніж реальний вплив на якісь питання», – сказав він.


Палкін зазначив, що 28 лютого озброєні люди також проникли на територію спортивно-тренувальної бази клубу «Кірша», вивели всіх людей, описали все майно, будівлі та споруди на її території, поставили свою охорону. «І на даний момент база перебуває під повним контролем озброєних людей», – підкреслив гендиректор «Шахтаря».


Крім того, він розповів, що в академії клубу в Донецьку в даний час тренуються 200 дітей, і були неодноразові спроби з боку «ДНР» контактувати з представниками клубу, що б «якимось чином вплинути на роботу академії». «Поки діти продовжують тренуватися, але якщо на наш робочий процес буде якийсь вплив, то ми будемо змушені зупинити роботу, і весь навчально-тренувальний процес дітей буде зупинений», – зазначив Палкін.


Раніше  самопроголошені «ДНР»/«ЛНР» зажадали перереєстрації українських підприємств і сплати ними податків і заявили про введення з 1 березня зовнішнього управління на близько 40 підприємствах. Також проросійські терористи з ОРДіЛО висунули вимогу здійснити візит так званого «МНС і громадських організацій» на українські підприємства на підконтрольних Києву територіях.


Про те, що терористи зібралися провести «націоналізацію», йшлося у заяві ватажків ОРДіЛО щодо блокади залізниці на Донбасі.

Telegram Channel