Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Влада не зацікавлена в тому, щоб Насіров дав свідчення у справі про «газові махінації»

Адвокат Федур висловив свою думку щодо справи Насірова

Влада не зацікавлена в тому, щоб відсторонений голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров дав свідчення у справі про "газові махінації". Таку думку в коментарі українським ЗМІ висловив адвокат Андрій Федур, пише РБК-Україна.



Українська влада не зацікавлена в тому, щоб Насіров дав свої свідчення у справі, в якій він проходить підозрюваним.



"Мені складно давати оцінку цим подіям, так як я не володію матеріалами справи. Тому можу висловити лише свою особисту думку, не як адвокат. Той, хто зробив цю ситуацію з Насіровим, точно не є його другом, а скоріше є його ворогом. Мені це нагадує дуже небезпечну ситуацію, як це було з Фере (Едуард Фере, колишній генерал-лейтенант, свідок у справі Гонгадзе), коли той пролежав кілька років у комі, так і не давши свідчення в якості свідка", - заявив Федур.


Адвокат упевнений, що українська влада не зацікавлена в тому, щоб Насіров дав свої свідчення у справі, в якій він проходить підозрюваним.


"Я вважаю, що родичі Насірова повинні робити все необхідне, щоб не було сумнівів щодо його стану здоров'я. У вищих ешелонах влади є люди, які не зацікавлені в тому, щоб Насіров дав свідчення. Це все моя особиста думка", - додав Федур.


Нагадаємо, Насірову інкримінують співучасть у "газових схемах" нардепа Олександра Онищенка. Онищенка, який зараз переховується в Лондоні, підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобуток і продаж природного газу в межах договорів про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень.


В ексклюзивному коментарі РБК-Україна Онищенко заявив, що слідство не зможе нічого довести, затримавши Насірова по його справі. Він зазначив, що затримання Насірова стане найбільшим провалом Національного антикорупційного бюро України.


2 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали протокол про затримання Насірова. Також йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що стало причиною тяжких наслідків) Кримінального кодексу. Судове засідання по обранню запобіжного заходу усуненому голові ДФС буде продовжено завтра, 6 березня 2017 року, в будівлі Апеляційного суду Києва.

Telegram Channel