Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Щоб не допустити втечі: «Автомайдан» хоче блокувати суд, де перебуває Насіров

Активісти «Автомайдану» мають намір заблокувати виїзди біля Солом’янського райсуду Києва, щоб не допустити втечі відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова, який наразі перебуває у приміщенні суду

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістів біля будівлі суду повідомила активіст Катерина Бутко.


За її словами, «автомайданівці» збираються біля будівлі Солом’янського суду на Вознесенському увозі, де зараз перебуває Насіров. Активісти руху мають наміру заблокувати своїми автомобілями всі виїзди з території суду для того, щоб не допустити втечі Насірова після того, як спливе 72-годинний термін його затримання.



Активісти руху мають наміру заблокувати своїми автомобілями всі виїзди з території суду для того, щоб не допустити втечі Насірова після того, як спливе 72-годинний термін його затримання.



Також вони сподіваються, що до цього часу суд все таки розгляне питання щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС. 


Як повідомляв УНІАН, суд з обрання Насірову запобіжного заходу оголосив перерву у зв’язку з клопотанням адвокатів звинуваченого про відвід судді.


Прес-секретар Солом’янського райсуду Києва Яна Квітченко заявила, що заяву адвокатів про відвід судді буде розглянуто у понеділок, 6 березня, оскільки сьогодні автоматизована система розподілу суддів не може працювати через відсутність на робочому місці суддів.


Разом з тим прокурор Роман Симків зазначив, що сторона обвинувачення продовжує очікувати на розгляд сьогодні питання про обрання Насірову запобіжного заходу.


Сьогодні о 23.52 спливає 72-годинний термін затримання Насірова, упродовж якого суд зобов’язаний визначити йому запобіжний захід.


Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом ТОВ. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.


3 березня Кабінет міністрів відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування. За даними захисників Насірова, у лікарні «Феофанія» його прооперували в зв’язку з інфарктом, але за даними ЗМІ, за наслідками обстеження в Інституті кардіології імені академіка Стражеска діагноз лікарів «Феофанії» не підтвердився.

Telegram Channel