Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Вчені розповіли, що буде із Землею, коли не буде Місяця

Американські фахівці припускають, що однією з головних проблем будуть уламки супутника, які відразу ж полетять на людей, приносячи найстрашніші проблем

Супутник впливає на багато процесів на нашій планеті, тому його зникнення не залишиться непоміченим, пише new-s.com.ua



Експерти заявили, що для знищення Місяця потрібно дуже смертоносна зброя або шматок антиматерії (більше одного кілометра в діаметрі).



При цьому, вважають американські дослідники, через руйнування супутника, на Землі зміниться нічне небо, тобто небосхил буде дуже яскравим. Також людство позбудеться і такого явища, як затемнення, Місяць більше не буде закривати собою Сонце. Без Місяця відхилення від звичайного показника буде перевищувати 45 градусів, в результаті чого кожні кілька тисяч років по різних материках планети буде поширюватися льодовиковий період.


Експерти заявили, що для знищення Місяця потрібно дуже смертоносна зброя або шматок антиматерії (більше одного кілометра в діаметрі). Однак якщо вибух буде слабким, то на небі з’являться кілька невеликих супутників, при сильному вибуху не залишиться нічого. Рано чи пізно фрагменти впадуть на Землю, проте зіткнення не будуть настільки руйнівними, як при ударі з астероїдом такого ж розміру.

Telegram Channel