Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
А «Шахтар» думав закидати нас шапками (Фото і Відео)

Волинь-нова

А «Шахтар» думав закидати нас шапками (Фото і Відео)

Наймолодша команда в Європі у матчі з вітчизняним грандом тримала рахунок «сухим» упродовж понад двох третин ігрового часу

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 20-й тур. 5 березня. «Волинь» (Луцьк) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:1 (Віктор Коваленко, 66 хв.)
Луцьк. Стадіон «Авангард». Головний суддя Сергій Березка (Київ).


«Волинь»: Віталій Неділько, Сергій Логінов, Роман Никитюк, Редван Мемешев, Владислав Шаповал, Юрій Романюк, Олександр Чепелюк (Міха Горопевшек, 68 хв.), Юрій Тетеренко, Андрій Ляшенко (Дмитро Задерецький, 62 хв.), Сергій Петров, Артем Дудік. Старший тренер Володимир Дикий. Головний тренер Віталій Кварцяний.



Попередження: Ляшенко, 32 хв.; Шаповал, 37.
Після поразки 0:6 у попередньому турі з «Олександрією» лучани мали що доводити своїм уболівальникам і самим собі. І впродовж першого тайму «хрестоносці», продемонструвавши неабиякий характер і самовіддачу, не дали змогу лідеру першості повести в рахунку (Тайсон таки забив — але з офсайду).
Натомість другий розпочали дещо розслаблено, хоча й швидко опанували себе. Після чого… таки пропустили. Прикро, що «гірники» (хоча мали впродовж матчу чимало нагод: 17 ударів упродовж матчу, з них 9 — у площину воріт) забили в «необов’язковій» ситуації. Гол на рахунку Віктора Коваленка.
Після цього аж надто великих «пожеж» біля воріт Віталія Неділька наче й не виникало. Хіба — так само з «поза гри» — «відзначився» ще один донецький бразилець Бернард. Суддя, як і у випадку з Тайсоном, взяття воріт цілком виправдано не зарахував.






11 березня лучани їдуть до Львова на знамените «західноукраїнське дербі» з «Карпатами» (початок матчу — 17:00 на телеканалі «УНІАН»).



На жаль, грандіозного фінального штурму від гравців «Волині» ми не побачили. Але кілька намагань організувати атаки на ворота «гірників» таки були, навіть заробили зо два перспективних стандарти.


Одним словом, після 0:6 від «Олександрії» — 0:1 від «Шахтаря» катастрофою не видалися.
Тим часом і «Шахтар» свого таки домігся. Паулу Фонсека, який того дня святкував 44 роки, подарунок від своєї команди (щоправда, далеко не феєричний) таки одержав.


Дивимось відеоогляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=jw6Y8Wyg4-0 :



А ось переслідувачі «Волині» у турнірній таблиці в цьому турі «розжилися» очками. Так «Карпати» у Львові обіграли ту ж таки «Олександрію». А «Дніпро» вдома зіграв унічию з «Чорноморцем» (хоча впродовж тривалого часу навіть вів у рахунку). До того ж, «відірвалася» від лучан «Сталь» — команда з Кам’янського здобула найпереконливішу перемогу туру. Скидається на те, що під керівництвом білоруса Леоніда Кучука справи у кам’янчан потроху налагоджуються.
Тож у наступних поєдинках «Волині» конче треба не лише демонструвати самовіддачу (як у матчі з «Шахтарем»), а й здобувати очки. Найближча нагода для такого звершення випаде вже цієї суботи, 11 березня. У рамках 21 туру лучани їдуть до Львова на знамените «західноукраїнське дербі» з «Карпатами» (початок матчу о 17:00 на телеканалі «УНІАН»).
Тим часом на чолі турнірної таблиці без змін — «Шахтар» продовжує випереджати «Динамо» на 13 очок. Кияни теж здобули мінімальну перемогу 1:0, «дотиснувши» «Олімпік» на 90+2 хвилині.
Усі результати 20 туру: «Дніпро» — «Чорноморець» — 1:1; «Динамо» — «Олімпік» — 1:0; «Карпати» — ФК «Олександрія» — 1:0; «Ворскла» — «Зоря» — 1:2; «Волинь» — «Шахтар» — 0:1; «Сталь» — «Зірка» — 3:0.



За воротами
Володимир ДИКИЙ, старший тренер «Волині»:




У нас наймолодша команда не лише в Україні, а й у Європі з тих, які грають у Прем’єр–лігах.



«Ми зробили після гри з «Олександрією» висновки, з хлопцями порозмовляли. Так, вони сьогодні старались, билися, робили, що могли, але клас команди «Шахтар» на цей момент вищий, аніж у наших молодих футболістів.
У нас наймолодша команда не лише в Україні, а й у Європі з тих, які грають у Прем’єр–лігах. Так, резерв є, але треба час. Ми хочемо зараз, але дерево посадив — і потрібен час, аби воно виросло».


Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:




І нам сьогодні сподобалася гра проти гарного опонента.



«Заслужена перемога нашої команди. Сьогодні ми мали величезну кількість гольових моментів. Провели гарну гру із суперником, який успішно оборонявся. Ми перемогли, але могли зробити це з іншим рахунком.
Хоча лучани мали дуже войовничий дух, це відчувалось. І нам сьогодні сподобалася гра проти гарного опонента».


На фото: Гравцям «Волині» не бракувало бажання та самовіддачі.


Фото із сайту http://shakhtar.com/ua/matches/foto/ .

Telegram Channel