Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Отруйну речовину досі не визначили

Волинь-нова

Отруйну речовину досі не визначили

Як уже повідомлялося, минулої п’ятниці в Лудинській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів Володимир-Волинського району сталася надзвичайна подія: в лаборантській комп’ютерного класу було розлито невідому речовину, внаслідок чого школярі зазнали отруєння її випарами

Алла ЛІСОВА


Учні скаржилися на нудоту, слабкість, запаморочення. 21 з них пройшли повне обстеження в дитячому відділенні Володимир–Волинського територіального медичного об'єднання. За словами завуча школи Лариси Сівер, зранку в понеділок на стаціонарному лікуванні залишалося троє дітей, яким поставили діагноз «грип» та «ГРВІ».



Відповідні служби зірвали підлогу, вибрали верхній шар грунту й сповна проведуть дезактивацію приміщення.



Для розслідування інциденту, в результаті якого постраждали школярі, створена спеціальна комісія на чолі з головою Володимир–Волинської райдержадміністрації Наталією Василець. До її складу увійшли представники комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної поліції, Володимир–Волинського територіального медичного об'єднання, Устилузької об’єднаної територіальної громади, а також Володимир–Волинського міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», фахівці якого провели в осередку події лабораторно–інструментальні дослідження повітря на вміст шкідливих речовин. Відхилень не виявлено.


Разом із тим Лариса Сівер повідомила, що в коридорі школи зберігається стійкий, але вже менш гострий, неприємний запах невідомої речовини, після вдихання випарів якої в роті з'являється гіркий присмак. Навчально–виховний процес у школі тимчасово призупинено. За рішенням комісії змінено структуру навчального року — з 7 по 10 березня в учнів канікули.
Усі працівники закладу стривожені і чекають на подальші результати лабораторних аналізів, які повинні ідентифікувати хімікат. Відповідні служби зірвали підлогу, вибрали верхній шар ґрунту й сповна проведуть дезактивацію приміщення. У школі здійснюється вологе прибирання, постійне провітрювання, буде замінена підлога в місці розливу невідомої речовини.



Найбільше проблем цими днями в завуча школи Лариси Сівер.



Звідси запах поширився по всій школі.

Telegram Channel