Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

РФ заявила, що на позов України юрисдикція суду ООН не поширюється

Директор правового департаменту МЗС РФ Роман Колодкін переконує, що російська сторона виконує конвенції у повному обсязі

Колодкін також розповів про російське бачення мети звернення України до суду ООН, передає УНН.



Представники РФ заявили, що зброя на Донбасі лежала в шахтах.



«Перша - це втягнути інстанцію в обговорення питань, які повинні вирішуватися Росією і Україною і перебувають явно за межами юрисдикції суду. Це суверенітет, територіальна цілісність і право на самовизначення. І друга - використовувати майданчик суду для того, щоб звинуватити значну частину населення країни, яка саморганізувалася навколо «ДНР» і «ЛНР», в тероризмі, а Росію - у спонсорстві тероризму», - заявив він.


Зі слів Колодкіна, підстав для запобіжних заходів щодо Росії немає.


«Росія виконує у повному обсязі свої зобов'язання в рамках обох конвенцій ... Ми не бачимо ані законодавчих, ані фактичних підстав для таких заходів», - заявив він.


Раніше у Міжнародному суді ООН в Гаазі представники РФ заявили, що зброя на Донбасі лежала в шахтах.


Нагадаємо, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Telegram Channel