Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Американський Vogue присвятив матеріал кримським татаркам

Волинь-нова

Американський Vogue присвятив матеріал кримським татаркам

В автентичному вбранні красується відома модель Евеліна Мамбетова

Американський журнал Vogue опублікував у свіжому номері фотосесію, присвячену культурі кримських татар, зокрема, костюмам татарських жінок XV століття, повідомляє Like.lb.ua.



Бабусі та дідусі цих жінок були серед приблизно 200 тисяч кримских татар, яких депортували з батьківщини у травні 1944 року за наказом Йосипа Сталіна.



У фото сесії взяли участь уродженки Криму: відома модель Евеліна Мамбетова та дизайнер Едіє Карімова. 


Дівчата позують перед об’єктивом у різнокольорових фесках із золотими монетками та розшитих кафтанах, на яких красуються шовкові фіалки та смарагдова зелень. Для фотосесії вдалось отримати справжні костюми кримськотатарських жінок, які передали з півострова. Разом з тим, йдеться у статті, автентичний одяг зберегти було складно через депортацію кримських татар.


"Більша частина кримськотатарського одягу була знищена або втрачена після трагічного вимушеного переселення кримських татар. Бабусі та дідусі цих жінок були серед приблизно 200 тисяч кримских татар, яких депортували з батьківщини у травні 1944 року за наказом Йосипа Сталіна. Їх запхнули у товарні вагони для худоби та відправили в Середню Азію (в основному в Узбекистан), Сибір та Уральські гори. (Сталін стверджував, що населення було загрозою і співпрацювало з нацистами. Звинувачення у зраді та нацистській співпраці були пізніше зняті після смерті Сталіна.)", — йдеться у статті Vogue .


 


 

Telegram Channel