Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Відрядження Парубія до Японії коштувало держбюджету майже 0,3 млн грн

Відрядження голови Верховної Ради України Андрія Парубія і делегації, що супроводжувала його, обійшлася українському платникові податків як мінімум в 277,9 тис. грн

Про це Українським Новинам, у відповідь на запит, повідомили Апараті Ради.



При цьому оплату вартості перельоту і проживання Парубія взяли на себе японці – однак з держбюджету України йому було виплачено добові на майже 10 тис. грн.



Зазначена сума була витрачена на авіапереліт, готель і добові для голови Ради, його прес-секретаря Андрія Ковальова, радника Остапа Кривдика, першого заступника голови комітету Ради з питань правової політики та правосуддя Леоніда Ємця.


При цьому оплату вартості перельоту і проживання Парубія взяли на себе японці – однак з держбюджету України йому було виплачено добові на майже 10 тис. грн. Стільки ж добових отримали і перераховані вище члени делегації.


Переліт обійшовся Ємцю і Кривднику в більш ніж 50 тис. грн, Ковальову – майже 46 тис. грн. На проживання в готелі кожен з них витратив понад 31 тис. грн.


Для перельоту в Японію Парубій та супроводжуючі особи обрали літаки турецької та французької авіакомпаній - "Turkish airlіnes" і "Airfrance".

Telegram Channel