Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Найшанованішим панянкам подарували гарний настрій

Не в кожній сільській громаді жінкам пощастило отримати в подарунок з нагоди 8 Березня свято, яке організували в Лаврові Луцького району

Ірина РЕПЕТУХА


Місцева сільська рада виступила спонсором «вогнику», зібрала за накритими столами найшанованіших жительок села, зокрема, учасників та дітей війни. Це переважно жінки 1939-1944 років народження, і старші, на дитинство й юність яких припали лихоліття Великої Вітчизняної та важкий повоєнний період, і яким сьогодні нелегко живеться на мізерні пенсії.



Місцева сільська рада виступила спонсором «вогнику», зібрала за накритими столами найшанованіших жительок села, зокрема, учасників та дітей війни.



Але, як сказала голова ветеранської організації села Лаврів Зоя Гнатюк, незважаючи на поважний вік, вони активні і небайдужі до подій в громаді й державі. Наприклад, коли готувалася до написання книга «Родинна колиска» (про історію села), автором якої є Сіма Кордунова, то представниці старшого покоління активно долучилися до збору матеріалів, познаходили в скринях та поприносили старовинні речі, фотографії, документи, залюбки ділилися спогадами.
Жінок привітали сільський голова Світлана Герасимчук, керівники територіального центру соціального обслуговування Луцького району і Лаврівської загальноосвітньої школи Юрій Сургент та Віктор Папко. Гарного настрою та посмішок на обличчях додала присутнім поезія з нотками гумору, яку подарувала односельчанкам місцева поетеса Світлана Котельчук.
У віночок віншувань червоною маківочкою впліталися виступи учасників художньої самодіяльності будинку культури села.

Telegram Channel