Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Дональда Туска переобрали на посаду Голови Європейської Ради

Волинь-нова

Дональда Туска переобрали на посаду Голови Європейської Ради

Найактивніше проти другого терміну поляка… виступала Польща

Дональда Туска переобрали на посаду Голови Європейської Ради. 59-річний польський політик, екс-прем'єр Польщі буде займати цю посаду до 2019 року, повідомляє УНІАН.



Напередодні польський прем'єр Беата Шидло направила главам держав і урядів 27 країн Євросоюзу лист, в якому говориться, що Туск, перебуваючи на посаді глави Євроради, «грубо порушив» принципи політичного нейтралітету і втрутився у внутрішні справи Польщі.



За його переобрання проголосували 27 з 28 глав держав і урядів країн-членів Європейського Союзу в ході саміту ЄС у четвер, 9 березня.


Проти переобрання Туска активно виступала… Польща. Напередодні польський прем'єр Беата Шидло направила главам держав і урядів 27 країн Євросоюзу лист, в якому говориться, що Туск, перебуваючи на посаді глави Євроради, «грубо порушив» принципи політичного нейтралітету і втрутився у внутрішні справи Польщі.


Критика в його адресу пов'язана з тим, що Туск фактично висловився на підтримку введення Брюсселем санкцій проти Варшави у зв'язку із звинуваченнями на її адресу у відмові дотримуватися «верховенства закону і стандартів демократії».

Telegram Channel