Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

На Рівненщині пропонують озброїти лікарів

Звернення про забезпечення медичного персоналу та персоналу бригад екстреної медичної допомоги спеціальними засобами індивідуального захисту внесене на розгляд сесійного засідання Рівненської обласної ради

Про це інформує власкор IA ZIK.


Питання про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення медичного персоналу та персоналу бригад екстреної медичної допомоги спеціальними засобами індивідуального захисту внесене на розгляд сесійного засідання ради.



Персонали бригад екстреної медичної допомоги працюють у зоні особливого ризику, оскільки часто вимушені надавати допомогу психічно неврівноваженим хворим, пацієнтам у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння, а також асоціальним особам. У таких випадках медики абсолютно незахищені.



Як зазначається в тексті проекту звернення, професія медика є досить ризикованою, особливо для персоналу екстреної медичної допомоги. Досить часто напади на працівників служби екстреної медичної допомоги здійснюються з боку хворих, членів їх сімей або друзів. Персонали бригад екстреної медичної допомоги працюють у зоні особливого ризику, оскільки часто вимушені надавати допомогу психічно неврівноваженим хворим, пацієнтам у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння, а також асоціальним особам. У таких випадках медики абсолютно незахищені.


«З метою уникнення травматизму, а то і смертей, серед працівників системи екстреної медичної допомоги, звертаємося до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України терміново зініціювати та підтримати внесення відповідних змін до чинного законодавства щодо забезпечення медичного персоналу та персоналу бригад екстреної медичної допомоги спеціальними засобами індивідуального захисту», – зазначається в документі.


Остаточний текст звернення затверджуватиметься депутатами 17 березня під час сесійного засідання.


 

Telegram Channel