Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Хто з волинських письменників поїде до Києва на з’їзд?

А 21 березня у приміщенні обласного театру ляльок відбудеться «Волинський форум української поезії», приурочений до Всесвітнього дня поезії

Валентина ШТИНЬКО


Голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк на зборах, які відбулися  позавчора, поінформувала  про ситуацію у Спілці  та питання, що будуть обговорені на з’їзді у Києві.  Від Волинської обласної організації, яка нині нараховує 45 членів, було обрано двох делегатів: письменників Олену Криштальську та Миколу Мартинюка.



Від Волинської обласної організації було обрано двох делегатів: письменників Олену Криштальську та Миколу Мартинюка.



Йшлося також про  «Волинський форум української поезії», приурочений до Всесвітнього дня поезії, котрий відбудеться 21 березня у приміщенні театру ляльок. Шанувальники слова матимуть нагоду  почути в авторському виконанні вірші Надії Гуменюк, Клави Корецької, Євгенії Назарук, Олени Харитонюк, Миколи Сидорчука, Петра Коробчука, Володимира  Місюри та інших волинських поетів.  Розпочато і збір матеріалів до наступного  числа  альманаху обласної організації НСПУ «Світязь».


А ось щодо поповнення творчої спілки новими членами, то на  цей раз воно не відбулося. Претендент  із Камінь-Каширського району, автор трьох повістей не набрав необхідної кількості голосів,  спілчани побажали  йому творчого росту.


Письменник, видавець і перекладач Микола Мартинюк, який того дня  ще й приймав привітання із днем народження, розповів про свою  недавню поїздку до Софії, зустріч із болгарськими письменниками та перспективи творчих контактів, зокрема, у галузі художнього перекладу.

Telegram Channel