Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Росія перекинула в Абхазію зенітні ракетні системи

Це викликало значне занепокоєння в Грузії

Глава МЗС Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що Росія ввела до Абхазії додаткові зенітні ракетні системи С-300. Це викликало значне занепокоєння в Грузії, пишуть Українські новини.



Росія ввела до Абхазії додаткові зенітні ракетні системи С-300.



"Ми володіємо інформацією про ввезення в Абхазію додаткових російських комплексів С-300. Ці дії російської сторони так само, як і рішення про входження до складу російських Збройних сил підрозділів Південної Осетії, ще раз підтверджують, що російська політика орієнтована на анексію, а не на забезпечення миру і безпеки", - заявив у п'ятницю на брифінгу Джанелідзе, пише "Інтерфакс".


У свою чергу секретар Ради національної безпеки Грузії Давид Раквіашвили припустив, що розміщення Росією ЗРС С-300 в Абхазії спрямоване не проти Грузії, у якої немає сучасних ВПС, а проти активності НАТО в Чорному морі.


У свою чергу в Міноборони РФ повідомили, що "всього лиш" проводять польові виходи, які проходять на 12 полігонах, розташованих у Південному, Північно-Кавказькому округах, а також на російських військових базах у Вірменії, Південій Осетії і Абхазії, та анексованому Криму.


Як повідомляли Українські Новини, раніше представник грузинського прем'єра Зураб Абашидзе спростував твердження росЗМІ про те, що Грузія хоче почати переговори про відновлення дипломатичних відносин із Росією.

Telegram Channel