Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Керівництво Івано-Франківської митниці викрито на хабарі у мільйон гривень

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, злочинна група в складі виконувача обов’язків начальника обласної митниці, двох його заступників, а також начальника митного поста намагалася дати хабар оперативникам Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції і прокурору військової прокуратури

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.



Схема полягала в налагодженій системі збору коштів від низу до верху, від нижчої ланки до керівництва.



"Злочинна група в складі в.о. начальника обласної митниці, двох його заступників, а також начальника митного поста намагалася дати хабар оперативникам Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області та прокурору військової прокуратури. Правоохоронці задокументували численні факти хабарництва, коли митники перебували на посадах Львівської митниці, - повідомив він. - Після того, як 19 січня співробітники Управління захисту економіки Львівської та військової прокуратури затримали одного з керівників Львівської митниці, його спільників було переведено на аналогічні посади до Прикарпатської митниці, де вони і продовжили свою злочинну діяльність. Схема полягала в налагодженій системі збору коштів від низу до верху, від нижчої ланки до керівництва. Коли викриті посадові особи зрозуміли, що їм не вдасться уникнути відповідальності, вирішили домовитися з правоохоронцями. Ціна питання, на їхню думку, - більше мільйона гривень".


Вночі 17 березня під час "ділової зустрічі" митників-комерсантів затримали оперативники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими військової прокуратури Західного регіону. Тривають обшуки.


 Зазначимо, раніше про затримання заступника начальника Львівської митниці ДФС України Володимира Шокола при спробі дати 40 тис. дол. хабара прокурору за закриття кримінальної справи написав у Facebook Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він повідомив, що Шокало був відряджений з Львівської області і тимчасово виконував обов'язки заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС України.

Telegram Channel