Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У Луцьку в обласній дитячій лікарні відкрили стоматкабінет

Обладнання для нього передала з Німеччини голова благодійного фонду «Чорнобильська допомога» (м. Хільдесхайм) Ріта Лімрот

Галина СВІТЛІКОВСЬКА
Про цю унікальну жінку «Волинь-нова» розповідала неодноразово. Після аварії на Чорнобильській АЕС організований нею фонд взяв під опіку потерпілих від радіації білоруських дітей. А 10 років тому фрау Ріта познайомилася з лікарями Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання і започаткувала з ними тісну співпрацю. За підтримки благодійниці наші фахівці запроваджують новітні медичні технології, адже регулярно отримують сучасне обладнання відомих німецьких виробників. За останні роки заклад отримав його на суму понад 1 мільйон євро.



Черговий подарунок фрау Ріти Лімрот — оснащення для стоматологічного кабінету на 20 тисяч євро.



Черговий подарунок фрау Ріти Лімрот — оснащення для стоматологічного кабінету на 20 тисяч євро. Потреба у ньому чимала. Відтепер маленькі пацієнти обласної дитячої лікарні під час перебування у стаціонарі з різними патологіями матимуть змогу одночасно вилікувати зуби. Надаватимуть тут також допомогу хлопчикам і дівчаткам, які проходять реабілітацію в санаторії «Дачний».
У квітні 2016 року адміністрація Волинського дитячого територіального медичного об'єднання звернулася до обласної ради з проханням дати дозвіл на фінансування пуско-налагоджувальних робіт і монтажу стоматологічного обладнання на 2 робочих місця. І ось приміщення під стоматологічний кабінет відремонтоване, забезпечене меблями та апаратурою. Лікар Ігор Роговик уже розпочав прийом хворих.

Telegram Channel