Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

Майже півтора мільйони гривень отримає Шацьк на нові бульдозер і сміттєвоз

Відбулося засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради. Участь в засіданні комісії взяв і голова Шацької районної ради Сергій Карпук

71,4 мільйона гривень вільних залишків бюджету розділили на потреби області. Сума перехідних залишків становить 80,7 млн грн. До розподілу пропонується сума 71, 4 млн грн. 9,3 млн грн планують спрямувати в обласний фонд регіонального розвитку після завершення обласного конкурсу інвестиційних проектів та програм, інформує Шацька райрада.



Якщо питання сміття не вирішити, то в районі дійсно буде надзвичайна ситуація. Як результат, найближчим часом в бюджет Шацької ОТГ надійде 1 млн 400 тис грн.



Деякі кошти дістануться і Шацькому району. Відомо,що існує серйозна проблема з твердими побутовими відходами та зі збором відходів у відпочинковий період. Як заявив депутат Волиньради Михайло Імберовський, в Шацьку немає належної техніки для вивезення сміття, а на полігоні ТПВ немає трактора. У виступі голова Шацької районної ради Сергій Карпук наголосив, що  полігон Шацької селищної ради себе вичерпав. Для того, щоб продовжити його термін використання та провести реконструкцію, потрібно купити бульдозер. Очільник районної ради наголосив, що для місцевих жителів існуючого сміттєзвалища вистачило б ще на 10 років. Але проблема виникає через різкий притік відвідувачів у літню пору. На думку Сергія Карпука, купівля двох автомобілів: бульдозера і сміттєвоза із заднім приводом, допоможе вирішити проблему. Це також дозволить надавати якісні послуги збору, вивозу та утилізації відходів.


Так, аби придбати сміттєвоз із заднім ручним завантаженням СБМ (9,0 м3) на базі МАЗ-4571 потрібен 1  млн 400 тис гривень. На бульдозера Т-170 М 01 для полігону твердих побутових відходів потрібно 480 тис грн.


Директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк поставив під сумнів виділення коштів району. Мовляв, на балансі обласного бюджету є багато закладів, яким "не дали ні копійки".


Тим не менше, у підсумку більшість членів комісії підтримали пропозицію виділити необхідну суму з обласного бюджету. Уже на самому засіданні обласної ради, 21 березня, виділення коштів для Шацька викликало жваве обговорення. Кошти перерозподілу можна використати лише на заходи з енергоефективності. Відтак, використання їх на покупку техніки буде порушенням. Андрій Турак запропонував придбати техніку коштом резервного фонду, проте очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик заперечив – мовляв, резервний фонд передбачений на випадок НС.


Але, зрештою, депутати переконали посадовця, що якщо питання сміття не вирішити, то в районі дійсно буде надзвичайна ситуація. Як результат, найближчим часом в бюджет Шацької ОТГ надійде 1 млн 400 тис грн.

Telegram Channel