Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Хто з волинян вгадав підсумок матчу Хорватія – Україна – 1:0 (Відео)

Волинь-нова

Хто з волинян вгадав підсумок матчу Хорватія – Україна – 1:0 (Відео)

Бліц-опитування наших земляків


Хорватія – Україна – 1:0 (1:0 – Нікола Калінич, 38 хв.)


Відбірковий етап ЧС-2018. Група І. 5 тур. Загреб. Стадіон «Максимір». 24 березня. Головний суддя Антоніо Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія).


Україна: Андрій П’ятов, Богдан Бутко, Микола Матвієнко, Іван Ордець, Олександр Кучер, Євген Коноплянка, Віктор Коваленко (Артем Бєсєдін, 85 хв.), Руслан Ротань (Сергій Сидорчук, 76 хв.), Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець (Євген Селезньов, 59 хв.). Головний тренер Андрій Шевченко.


Попередження: Ротань, 37.


Вилучення: немає.


У стартовому складі нашої збірної найбільшу увагу привертала поява 20-річного захисника «Карпат» Миколи Матвієнка. Орендований львів’янами у «Шахтаря» гравець, до речі, відіграв увесь матч – тож, вочевидь, найбільшим розчаруванням тренерського штабу не став.



Хорвати, у перемозі яких букмекери напередодні матчу не надто сумнівалися, засмутили Андрія П’ятова лише раз.



Хорвати, у перемозі яких букмекери напередодні матчу не надто сумнівалися, засмутили Андрія П’ятова лише раз. Зробив це добре знайомий нам екс-дніпрянин, а нині гравець італійської «Фіорентини» Нікола Калінич. Гол «прилетів» нам начебто й «з нічого» – проте вийшов доволі динамічним, і – ніде правди діти – таки красивим.


Для більшого розуміння ситуації треба зазначити, що на Калінича «віддав» (п’яткою!) Іван Ракітич. А на Ракітича – Лука Модрич. Відповідно – каталонська «Барселона» та мадридський «Реал»… Наприкінці ж зустрічі Ракітича замінив Матео Ковачич – ще один гравець «Реала». Вже мовчимо про Маріо Манджукича з «Ювентуса» чи Марцело Брозовича з «Інтера».


Тож не можна сказати, що українці провалили зустріч – просто вище власної голови у матчі із «зірковими картатими» таки не стрибнули. Наприкінці матчу Андрій Шевченко навіть пішов у такий собі ва-банк, випустивши на 85-ій хвилині замість Віктора Коваленка Артема Бєсєдіна. Проте акцентованого «штурму» у нас, все ж, не вийшло.


Відеофрагменти гри – https://www.youtube.com/watch?v=72aHvOjMq9Q :



https://www.youtube.com/watch?v=cUzIaDl8vmo :



Ми зазнали першої поразки в цьому відбірковому циклі. Ганебною її аж ніяк не назвеш – проте й про перше місце у групі нам, вочевидь, варто таки забувати (йдеться не про теоретичні шанси – вони звісно є – а про об’єктивну оцінку нинішньої ситуації). Боротьба за друге місце з ісландцями та турками – вочевидь саме це чекає на збірну Україну в «другому колі» відбору.


Після матчу головний тренер Національної збірної України Андрій ШЕВЧЕНКО, зокрема, сказав:


«Хід гри вирішили моменти. Хорватія свої реалізувала, а ми, на жаль, ні. Перші 15-20 хвилини була деяка розгубленість, адже хорвати нас добре вивчили. Все, що ми намагалися зробити, вони швидко «тушили».


У другому таймі хлопці проявили характер і зіграли правильно, тому за структурою гри у мене претензій не було. Якби ми реалізували свої моменти, рахунок міг бути 1:1. Я задоволений гравцями, хлопці вичавлюють з себе максимум.


Вважаю, що ми гідно зіграли проти хорошої команди».


В інших матчах нашої групи Туреччина вдома обіграла Фінляндію – 2:0 (обидва голи ще в дебюті зустрічі забив Дженк Тосун – великий успіх для народженого в Німеччині 25-річного гравця, який не має постійного місця у складі збірної Туреччини). Натомість збірна Косова вдома поступилася Ісландії – 1:2.


Таким чином після п'ятого туру Хорватія набирає 13 очок, Ісландія – 10, в України лишається 8, до того ж нас наздоганяє Туреччина, яка теж набирає 8 очок, у Фінляндії та Косова лишається по 1.


Турнірна таблиця групи «І»:


Команда             І             В             Н            П            З:П         О


1. Хорватія        5             4             1             0             11:1       13


2. Ісландія         5             3             1             1             8:6          10


3. Україна           5             2             2             1             7:4          8


4. Туреччина       5            2             2             1             7:5          8


5. Фінляндія         5             0             1             4             3:8          1


6. Косово            5             0             1             4             2:14       1.

Telegram Channel