Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Порошенко: «Нацгвардія – найпопулярніший бренд на телебаченні Росії»

Президент Петро Порошенко дякує Національній гвардії України (НГУ) за витримку і професіоналізм під час охорони громадського порядку на мітингах в останні місяці

Про це він сказав на урочистому заході з нагоди 3-ї річниці Нацгвардії, передає Цензор.НЕТ. "Рівно 3 роки тому НГУ стала одним із перших формувань, які в критичний момент взяли на себе відповідальність за захист незалежності держави, - зазначив Порошенко. – Особливо хотів подякувати вам за професіоналізм, залізні нерви і витримку під час охорони мітингів протягом декількох останніх місяців, коли організатори та учасники провокували, буквально змушували вас до застосування сили. А ви і себе в руках тримали, і всіма законними методами забезпечували порядок".



Він також нагадав, що під час охорони мітингу біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року загинули 4 нацгвардійці.



За словами Порошенка, за три роки Нацгвардія залучалася до охорони громадського порядку під час проведення 3 600 масових заходів. Він також нагадав, що під час охорони мітингу біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року загинули 4 нацгвардійці. "Не на фронті, де ворог очевидний і зрозумілий. Загинули під стінами Верховної Ради, на площі Конституції, де їх убили гранатами обдурені політиканами люди, які називали себе "патріотами". Суд над цими виконавцями вже триває. А щодо політиканів, вони, на жаль, комфортно себе почувають, миготять на телеекранах і співають у хорі імені дострокових виборів", - сказав Президент.


Він також заявив: "Оцінкою вашої праці є не тільки подяка і високий рівень довіри українського народу. Наша Національна гвардія - найчастіше згадуваний бренд на російському телебаченні. Схоже, найпопулярніший. Лякати вами дітей - абсурдно і несправедливо, але якщо вас так смертельно бояться і ненавидять дорослі російські чоловіки, тож народу України ви служите чесно, якісно і самовіддано".

Telegram Channel