Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

Стали відомі остаточні причини вибуху на шахті Степова

Трагедію, внаслідок якої загинуло 8 гірників, пов'язують з невідповідністю роботи системи безпеки УТАС

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко під час брифінгу, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну. "Ми детально проаналізували роботу шахти "Степова", починаючи з 25 лютого 2017 року, і визначили головні причини трагедії. Це: невідповідність роботи системи безпеки УТАС; недотримання норм провітрювання в шахті; відсутність дозвільної документації на виконання небезпечних робіт, термін якої був припинений ще 14.11.2016 року. Ці висновки будуть вказані в рекомендаціях з перевірки всіх шахт України і розглянуті на найближчому засіданні уряду", - повідомив Зубко.



Висновки будуть вказані в рекомендаціях з перевірки всіх шахт України



 


Серед інших причин трагедії він також назвав підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабельної продукції технічним вимогам, проведення не в повному обсязі інструктажу і навчання персоналу, а також питання фінансування шахти "Степова".


У зв'язку з цим, буде створена окрема робоча група з фахівців як комісії, так і експертів інститутів для перевірки можливостей роботи систем УТАС на інших шахтах вугільної галузі України.


Зазначимо, УТАС - система забезпечення комплексної безпеки шахт, яка безперевно здійснює контроль параметрів машин технологічних комплексів і рудникової атмосфери. Також ця система повідомляє про підвищення рівня метану у шахті.

Telegram Channel