Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинь на змаганнях математиків у Києві представлятиме дівчина із села Горішнє Горохівського району!

Волинь-нова

Волинь на змаганнях математиків у Києві представлятиме дівчина із села Горішнє Горохівського району!

Галина Кравчук виборола звання найсильнішого в області знавця з цього предмету

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Цими днями Горохівський коледж Львівського національного аграрного університету відзначився умілим і приязним організатором-господарем: викладачі і студенти вітали учасників ІІ етапу VІІІ Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів І-ІІ рівнів акредитації Волинської області.


Елітою юних знавців точних наук цього разу відрекомендувалися 20 представників престижних навчальних закладів Волині – Ковельського і Луцького медичних технікумів, Луцького педагогічного коледжу, коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки та інших.



Зі скрупульозністю королеви математики їх найуспішніше виконала першокурсниця Горохівського коледжу ЛНАУ Галина Кравчук і здобула почесне І місце.



Всі завдання були підвищеної складності. Зі скрупульозністю  королеви математики їх найуспішніше виконала першокурсниця Горохівського коледжу ЛНАУ Галина Кравчук і здобула почесне І місце.


Дуже скромна, сором’язлива,  вродлива Галина закінчила ЗОШ І-ІІІ ступеня села Горішнє Горохівського району. Віддалене від райцентру маленьке село – її наймиліша серцю батьківщина, де живуть найдорожчі у світі мама Валентина, тато Ярослав, молодші брат і сестра Володимир і Неля. Вдача цієї юнки зачаровує не лише розсудливістю і вихованістю, а й вдячністю, з якою розповідала про Горішнє, сім’ю, школу та вчителів Лесю Михайлівну Богонос і Марію Іванівну Маслічук, які навчали її математики. До речі, у школі Галина теж мріяла стати вчителем цього предмету, але з об’єктивної причини спершу вирішила  навчатися саме у Горохівському коледжі ЛНАУ за спеціальністю «Фінанси, банківська справа і страхування».


Атестат сільської дівчини з високими предметними оцінками ще під час вступних іспитів подумки відзначив директор Горохівського коледжу ЛНАУ Олег Жельчик, а її виняткові здібності і особливу старанність на екзамені – викладач  математичних дисциплін Богдана Проценко. Вона тепер для Галини і куратор, і вчитель, і мудра наставниця, яка готує студентку до почесної місії переможно захистити честь Волині на найвищому етапі VІІІ Всеукраїнської олімпіади з математики у Києві. Звісно, досвідчений викладач, спеціаліст вищої категорії, старший викладач Богдана Проценко поїде у столицю разом із Галиною.


«Вона в нас дуже вимоглива до себе і відповідальна. Завжди серйозна і наполегливо вивчає не лише точні науки, а й усі інші дисципліни», – в один голос гордилися юним обдаруванням  Олег Жельчик і Богдана Проценко, вітаючи Галину і щиро бажаючи їй перемоги.


На фото: першокурсниця Горохівського коледжу ЛНАУ Галина КРАВЧУК


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel