Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

КЛОНУВАННЯ ЛЮДИНИ — ЗЛОЧИН

Французький парламент затвердив закон про біотехнологічні дослідження людських ембріонів...

Французький парламент затвердив закон про біотехнологічні дослідження людських ембріонів. За законом вчені можуть проводити протягом п’яти років дослідження клітин ембріонів. За цей час вони сподіваються знайти засоби проти хвороби Альцгеймера.
Разом з тим, закон забороняє клонування людини, яке нині вважатиметься у Франції, як злочин “проти людської раси”, й буде каратися позбавленням волі на двадцять років.

І ВЕДМЕДІ ЛЮБЛЯТЬ ПИВО
Лісники з американського штату Вашингтон були дуже здивовані, коли побачили в своєму таборі ведмедя, який солодко спав поряд з палаткою. Хворим він не виглядав. Виявилось, що лісовий велетень був зовсім п’яним.
Доки лісників не було в палатці, ведмідь там виявив кілька ящиків з льодом, де лежали банки з пивом. Прокусивши банки, ведмідь почав ласувати пивом. Лісники нарахували більше трьох десятків порожніх банок.
Ледве завантаживши ведмедя в кузов вантажівки, лісники відвезли тварину за кілька кілометрів від свого табору. Проте наступного ранку ведмідь повернувся. Лісники попнували бурому пончики та мед. Він на це не реагував. Шукав пива. Лісники віддали йому дві банки, після цього він заспокоївся.

ДОЛАРИ У СВІЖОМОРОЖЕНІЙ СВИНИНІ
Один з пасажирів вилітав з Бориспільського аеропорту в Ізраїль. Він задекларував дві тисячі доларів США, але чомусь був знервований. Його запросили в інше приміщення для детального огляду багажа, де чоловік заявив, що не перевозить нічого забороненого. Везе в Ізраїль близько семи кілограмів м’яса й сала.
Митники у свіжозамороженому салі виявили чотири пакетики. У трьох з них було сховано по три тисячі доларів, у четвертому пакетику було дві тисячі триста доларів. Всього — 14,5 тисячі доларів.
Валюта й м’ясопродукти вилучені. Проти чоловіка порушена кримінальна справа.

ВОЛОДАРКА ОКЕАНІВ
Найсучасніші прилади не можуть змагатися з акулами в чутливості. Вони можуть відчути єдину краплю риб’ячого жиру, розчинену у 25 мільйонах крапель води.
Очі акули ідеально бачать у темряві. Має такий абсолютний слух, що відчуває шарудіння підводних камінців, які зачепила необачна рибина. Акула надзвичайно тонко відчуває електричне поле. Ця рибина може відчути роботу звичайної електричної батарейки, віддаленої від неї на 200 метрів. Але ж кожна жива істота — також жива батарейка, що подає електричні сигнали. Отож, знайти харчі для акули досить легко.
На щастя, акули полюють не щодня. Часом не їдять впродовж кількох тижнів. Коли ж виходять на полювання, ніякими харчами не гребують. Уникнути її зубів практично неможливо.
Проте не всі акули такі прожерливі, як риба-молот. У Світовому океані зустрічаються й зовсім миролюбні. Наприклад, гігантська китова акула, довжина тіла якої сягає 16 метрів. До цього велетня можна підпливти й спокійно поплескати його по спині чи животі.

НАЙДОВША У СВІТІ ТВАРИНА
Медуза під назвою сифонофор вважається найдовшою істотою у світі. Її довжина сягає 30—50 метрів. У неї здвоєний прозорий плавальний дзвін і довгі отрутні щупальця. Для порівняння: довжина синього кита, як правило, неперевищує 25—27 метрів.

ЯЄЧНЯ НА ШОСЕ
Німецький водій їхав по шосе до міста Ганновера. Він віз п’ятнадцять тонн яєць. На дорозі помітив якийсь залізний предмет. Спробував його об’їхати, але зачепив загороджувальний бар’єр й перекинувся. Увесь вантаж вивалився на шосе. Яйця розбилися й розпливлися по бетону, що від літньої спеки був гарячий, немов сковорідка. Утворилася велетенська яєшня.
43-річний водій отримав травми й був доставлений у лікарню. А через яєшню на бетоні кілька годин автомобілі не могли їхати до Ганновера.

НА МОТОЦИКЛІ ПЕРЕСТРИБНУВ СІМ ВИНИЩУВАЧІВ
Тисячі жителів Нью-Йорка стали свідками дуже небезпечного польоту Роббі Нівела. На мотоциклі він перестрибнув через сім літаків-винищувачів, котрі стояли в один ряд. Майданчиком для свого стрибка Роббі вибрав палубу авіаносця, що стояв біля берега.
Стрибки на мотоциклі — давнє захоплення Нівела, на рахунку якого близько двох десятків рекордів, в тому числі й стрибки з хмарочоса на хмарочос.
Telegram Channel