Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Після Гонтаревої крісло може похитнутися під Гройсманом

Політичний експерт Віктор Небоженко вважає, що за можливою відставкою голови НБУ стоїть бажання президентських сил у Верховній Раді перевірити готовність депутатів звільнити Володимира Гройсмана з посади прем'єр-міністра

Про це він розповів у коментарі сайту "24". За його словами, в Адміністрації Президента виношують план, як зібрати голоси за відставку Володимира Гройсмана, так як він за рік прем'єрства став відносно незалежною фігурою.



"У разі успішного голосування в Раді за відставку Гонтаревої у БПП демонстративно покажуть прем'єру, що він наступний", – вважає політолог.



Небоженко впевнений, що відставка Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку свідчить про те, що у БПП готові домовлятися з "Народним Фронтом" щодо чергового перерозподілу найбільш важливих державних посад.


"Гройсману сподобалась важка робота по управлінню державою. Тому сам він посаду не залишить. Однак, для того, щоб зняти прем'єра, "Блок Петра Порошенка" у парламенті має пообіцяти своїм союзникам з "Народного фронту" якісь посади, як наприклад голову НБУ чи місце Насірова", – розповів він.


Експерт запевнив, що голоси за відставку Гонтаревої можна потім спрямувати проти Гройсмана. Одна з політичних фракцій отримає посаду прем'єр-міністра, друга – пост голови НБУ і голови ДФС.


"У разі успішного голосування в Раді за відставку Гонтаревої у БПП демонстративно покажуть прем'єру, що він наступний", – вважає політолог.


У той же час експерт відзначив, позитивне голосування за відставку голови НБУ не означатиме пряму готовність парламентаріїв підтримати зняття прем'єра.

Telegram Channel