Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Як вибрати шуруповерт?

Волинь-нова

Як вибрати шуруповерт?

Цей інструмент повинен бути у кожного майстра. Купуючи його, зверніть увагу на технічні характеристики

1.Частота обертання і крутний момент на валу
Частота обертання має бути в діапазоні від 400 до 1300 об./хв. На малих обертах закручують саморізи та гвинти. А ось свердління отворів відбувається на високих. Крутний момент на валу коливається від 10 до 130 Нм для професійних моделей. Для закручування саморізів, гвинтів, свердління отворів невеликого діаметру в м'яких матеріалах достатнім буде у 10—45 Нм. А ось для отворів великого діаметра або у твердих матеріалах необхідний високий крутний момент.



Також інструмент обов'язково повинен мати реверс.



Важливо, щоб була можливість плавно змінювати частоту обертання двигуна. Також інструмент обов'язково повинен мати реверс.


2. Обмежувач крутного моменту і редуктор
Шуруповерт мусить мати обмежувач крутного моменту для зупинки обертання патрона при закручуванні шурупів, так звану «тріскачку». Він не дасть зірвати шліци на голівці шурупа.


3. Джерела живлення
Інструмент може бути акумуляторним або мережевим. Мережеві шуруповерти призначені для тривалих робіт, але потребують джерела електроживлення поблизу. Вони зручні, якщо роботи виконуються в майстерні. Акумуляторні — автономні, але час роботи обмежений ємністю акумулятора.
Добре мати другу батарею. Тоді можна працювати на одному, поки другий заряджається.


4. Ергономічні характеристики
Важлива характеристика шуруповерта — це ергономіка. Інструмент повинен добре лягати в руку, наявність гумових накладок на ручці також є перевагою. Менше відчувається вібрація, більш надійне утримання інструмента. Рукоятка у шуруповерта може розташовуватися по центру або в задній частині. Якщо передбачається тривала робота, то перший варіант кращий — менше втомлюється рука.


 

Telegram Channel