Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У луцькій «Великодній майстерні» не лише писанки робитимуть

Волинь-нова

У луцькій «Великодній майстерні» не лише писанки робитимуть

Вчора у Луцьку відбулося відкриття творчого проекту “Великодня майстерня”, організаторами якого є департамент культури міської ради, громадська організація “Рукотвори Волині” та майстри народної творчості

На відкриття “Великодньої майстерні”прийшли заступник міського голови Андрій Киця, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан, повідомляється на сайті Луцької міськради.



Діти опановуватимуть гончарство, ліплення, бісероплетіння, декупаж, шиття, навчаться виготовляти вироби із соломи та лісової трави, шити іграшки.



Розпочинаючи захід, директор департаменту культури Тетяна Гнатів зазначила, що проект “Великодня майстерня” став уже традиційним. “Цьогоріч у проекті беруть участь 19 найкращих майстрів народної творчості нашого краю. Під їхнім керівництвом діти опановуватимуть гончарство, ліплення, бісероплетіння, декупаж, шиття, навчаться виготовляти вироби із соломи та лісової трави, шити іграшки. Мистецтву писанкарства навчатимуть народні майстри Андрій Бондарук та Наталія Довгалюк. Ми щоразу намагаємося охопити якомога ширшу аудиторію відвідувачів, тому запрошуємо до участі не лише дітей, а й усіх охочих ”, - наголосила вона. Також у рамках проекту “Великодня майстерня” відбуватимуться різноманітні благодійні майстер-класи та зустрічі з народознавцями, етнографами, фольклористами.


Заступник міського голови Андрій Киця акцентував на важливості проведення подібних заходів. “Допоки в Україні є майстри, які своєю роботою відроджують народну творчість та передають свої уміння молодому поколінню, наша держава буде процвітати. Приємно, що тут зібралося чимало діток, які з неабияким інтересом вивчають народні промисли. Кожен знаходить заняття, яке йому до душі”, - сказав він. Також Андрій Киця подякував усім майстрам, які зголосилися взяти участь у проекті та побажав гарного великоднього настрою.


Директор Луцького міського центру для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан подякувала організаторам за те, що вихованці ЛМЦСССД мають змогу першими вивчати народні ремесла. Вона побажала майстрам та діткам гарної взаємодії і незабутніх вражень від зустрічі.

Telegram Channel