Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

РФ розгорнула велику кількість живої сили і техніки поблизу українських кордонів

Росія зосередила поблизу кордонів з Україною близько 18 тисяч військовослужбовців, 1370 танків і ББМ, 700 бойових літаків

Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві, передає Цензор.НЕТ із посиланням на "Укрінформ".



До кінця 2018 року генеральний штаб Збройних сил Росії планує повністю розгорнути 20-ту і 8-му армії у Воронезькій та Ростовській областях.



"На території Російської Федерації в безпосередній близькості до кордону України на сьогодні розгорнуто підрозділи російських Збройних сил чисельністю понад 18 000 військовослужбовців, близько 1 370 танків і бойових броньованих машин, близько 300 артилерійських систем і систем залпового вогню, близько 700 бойових літаків і вертольотів, 24 бойових кораблів", - розповів він.


Руснак зазначив, що Росія випробовує в Україні нові форми і способи ведення бойових дій, новітні зразки озброєння і військової техніки.


Так, за його словами, до кінця 2018 року генеральний штаб Збройних сил Росії планує повністю розгорнути 20-ту і 8-му армії у Воронезькій та Ростовській областях.

Telegram Channel