Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи врятує повинна від довічного ув’язнення?

Волинь-нова

Чи врятує повинна від довічного ув’язнення?

Підозрюваний у резонансному вбивстві дубенського адвоката Вікторії Шаблій та пораненні екс­-керівника МВС Рівненщини В’ячеслава Чайки через декілька годин після похорону своєї жертви разом із адвокатом добровільно прийшов у прокуратуру, щоб дати свідчення. Своєї провини прокурор із Тернопільщини Ігор Чайка не визнає – каже, перевищив необхідну оборону, захищаючи власне життя

Мирослава КОЗЮПА



Про те, що дружину Віту Шаблій убив його син від першого шлюбу, правоохоронцям повідомив потерпілий В’ячеслав Чайка. Каже, конфлікт у родині тривав три роки, а виник через те, що не могли поділити будинок. За версією поліції, спочатку убивця вистрілив у мачуху. Батько почув постріли, а потім побачив сина Ігоря зі зброєю.
— Я вчепився за його ноги і звалив на підлогу. Він натягнув мені куртку на голову і почав бити пістолетом, – розповів чоловік, який нині перебуває у лікарні. Медики дістали з його тіла дві кулі. Загалом на місці події слідчі вилучили 8 куль.


Що робив протягом трьох днів підозрюваний у вбивстві Ігор Чайка, достеменно не відомо. Він каже, що через «глибокий шоковий стан» і сам не пам’ятає, де був.
— Дуже злякався, тому втік із місця трагедії. Після цього, знаючи, що там є кров, вирішив повідомити правоохоронні органи.
Здався 29–річний Ігор Чайка після похорону жертви і протягом декількох годин розповідав свою версію розвитку подій. Стверджує, що стріляв у мачуху зі зброї свого батька:
— Він на мене наставив пістолет, маю травми. Куртку з телефоном і пістолетом викинув дорогою з місця злочину.



Що робив протягом трьох днів підозрюваний у вбивстві Ігор Чайка, достеменно не відомо.



За словами підозрюваного, він уже вказав слідству, де залишив речі. Однак слідчий Віктор Рудюк зазначає, що зброї, з якої були здійснені постріли, поки не знайшли. Орієнтовно це був пістолет Макарова або пістолет Форт, припускає він.
Також Ігор Чайка наполягає, що захищався: довелося оборонятися, бо батько напав на нього.
— Мені пощастило, що залишився неушкодженим. Я не винен у цьому злочині, буду це доводити в суді, – заявив Чайка–молодший.
Прокуратура Рівненської області повідомила про підозру працівникові Тернопільської прокуратури Ігорю Чайці у вчиненні ним замаху на умисне вбивство двох або більше осіб. Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням узяти підозрюваного під варту на два місяці, зважаючи на тяжкість злочину й те, що чоловік зник на три дні після вбивства. Бояться, що може ухилятися від слідства, тиснути на свідків. Однак доводи адвоката, що Чайка–молодший нібито не йшов на злочин умисно, а згодом сам з’явився з повинною, були для Феміди переконливішими. Його взяли під цілодобовий домашній арешт, зобов’язали здати документи, не виїздити з населеного пункту, в якому він перебуватиме, приходити за викликом слідчого прокурора та суду. А ще заборонили спілкуватися з пораненим батьком. Клопотання про відсторонення Ігоря Чайки від займаної посади розглянуть на іншому засіданні.
Днями молодий прокурор мав їхати в Київ до Національної академії прокуратури для підвищення кваліфікації, проте наразі мусить забути про кар’єру, адже йому загрожує довічне ув’язнення…

Telegram Channel