Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Тернопільщині жінка так зацькувала сина, що той 3 роки не виходив з подвір’я

На захист підлітка стали сусіди. Вони і звернулися у поліцію. Правоохоронці відреагували моментально. А от у районній службі у справах дітей не така швидка реакція

За межі двору 14-річний підліток не виходив три роки. Весь час він проводив у будинку. На свіже повітря його випускали тільки вночі. Коли сусіди помітили, що хлопчик часто "зникає", звернулися до поліції, повідомляє 24.


"У вересні буде три роки, як мати забрала документи зі школи. Тож більшу частину часу хлопець проводив в хаті", – розповів начальник відділу ювенальної превенції ГУ НП в Тернопільській області Петро Тихович.



В дитини підвищена тривожність. Він боявся, що його чекає, і боявся покарання матері. Хлопець обережно йшов на спілкування зі своїми однолітками. Він вже забув, як спілкуватися з дітьми.



Директор школи добре пам'ятає хлопчика. За його словами, в перших класах Віталік добре вчився, але згодом почав часто пропускати заняття. А три роки тому мати сказала, що взагалі забирає дитину зі школи.


"Нормальна дитина, і сприйняття на початку було нормальне. А от потім, коли почалися ті пропуски, то ми стали писати листи до відповідних установ. Мати пізніше принесла копії про те, що дитину забирає, і вони виїжджають на постійне місце проживання за кордон", – згадує директор школи Орест Винницький.


З того часу чиновники так і не спромоглися перевірити, куди ж насправді зник Віталік. Лише кілька днів тому, поліцейські прийшли до будинку із постановою суду та забрали підлітка у матері.


Жінка з журналістами спілкуватися відмовилась.


Наразі 14-річний Віталік перебуває в обласному Центрі соціально-психологічної реабілітації в Тернополі. З ним працюють психологи.


"На ньому залишився відбиток ізоляції. В дитини підвищена тривожність. Він боявся, що його чекає, і боявся покарання матері. Хлопець обережно йшов на спілкування зі своїми однолітками. Він вже забув, як спілкуватися з дітьми, як вести ігри, його не цікавили й інші заняття", – зауважив директор Центру Володимир Завіша.


Чи повернеться хлопчик до своєї матері, вирішуватиме суд. За злісне невиконання батьківського обов'язку їй загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі.

Telegram Channel