Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
А ви знаєте, яке слово є найпопулярнішим у світі?

Волинь-нова

А ви знаєте, яке слово є найпопулярнішим у світі?

Лінгвісти з усієї планети провели ряд досліджень та з'ясували, що найпопулярнішим словом на Землі є англійське "ОК". Ним користуються майже у всьому світі

Як пиши "Газета по-українськи", слово "Ок" вперше надрукували на сторінках газети "Boston Morning Post" в Англії у 1839 році. Автором феноменального слова був редактор видання. Він просто скоротив висловлювання "allcorrect" (дослівно — все правильно) до знаменитого "ОК".



Шаленої популярності слово здобуло за часів президента США Ендрю Джексона. Говорили, що він не вирізнявся особливим інтелектом, тож затверджував усі документи банальним "ОК".



Шаленої популярності слово здобуло за часів президента США Ендрю Джексона. Говорили, що він не вирізнявся особливим інтелектом, тож затверджував усі документи банальним "ОК". Саме зі США почалася неймовірна слава цього слова, яка дійшла і до України.


Французи вважають, що цей вислів виник під час війни, коли в щоденному рапорті про втрати писали "0 killed" ( "нуль убитих"), що для стислості стали вимовляти "O K" ( "Оу Кей"). І пізніше цей вислів став повсюдно використовуватися англійськими льотчиками під час Другої світової війни, коли вони повідомляли на базу, що у них немає втрат і взагалі немає проблем з авіацією.


Ще одна версія, що "OK" походить від сучасного грецького "ολα καλα", виразу, що використовувався грецькими моряками і укладальниками рейок в США, які відзначали ці дві букви на рейках, позначаючи "все в порядку, все йде добре" і т. п.


Жителі Оклахоми стверджують, що "OK" походить від скороченого написання їх рідного штату, прийнятого під час однієї передвиборної кампанії.


Також існує версія, що виникнення пов'язане з появою контейнерних морських перевезень. В обов'язки портового вантажника входила маркування контейнерів "все в цілості" (All Keep), помилково скорочена до OK.

Telegram Channel