Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

«При слові «кордон» росіяни перетворюються в учасників кориди»

Віце-спікер Верховної Ради розповіла про реакцію росіян на створення робочої підгрупи з питань кордону в Тристоронньої контактній групі

«При слові «кордон «росіяни просто перетворюються в, знаєте, учасників кориди. Очевидно тому, що вони розглядають цей регіон як свою територію, яку вони насправді не збираються, ментально там, передавати Україні», – заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.  Про це вона сказала, в контексті заяви про те, що Російська Федерація виступає проти створення п’ятої робочої підгрупи з питань кордону в рамках Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, – повідомляє ЗІК.


За словами Геращенко, протягом двох років українська сторона наполягає на створенні робочої підгрупи з питань кордону.



Вибори «по-російськи» і вибори по-українськи і по-англійськи – це різні вибори.



У зв’язку з цим вона погодилася, що питання кордону важливе, але, за її словами, ще більш важливим питанням у цьому контексті є питання виборів.


«Тому що вибори «по-російськи» і вибори по-українськи і по-англійськи – це різні вибори. Ми наполягаємо не на галочці, що проведені вибори, а на тому, що вони повинні відповідати стандартам ОБСЄ, там повинні взяти участь внутрішньо переміщені особи, тому що вони – голос Донбасу.


Там повинні бути українські медіа, які якщо сьогодні туди поїдуть, то стануть, знову-таки, заручниками», – зазначила Геращенко.

Telegram Channel