Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Запорізькій області чиновники присвоїли 12 млн грн держкоштів для виплат переселенцям

Зловмисники оформляли пакет документів для проведення виплат особам, які насправді не мали права на їх отримання

У Запорізькій області викрито трьох співробітників управління праці та соціального захисту населення, які систематично виводили бюджетні кошти, виділені державою на підтримку внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили в прес-центрі СБУ, передає 112.ua.



Готівку вивозили на тимчасово окуповані території.



За домовленістю з керівництвом однієї з банківських установ вони оформляли банківські картки, куди безпідставно приписували бюджетні (соціальні та пенсійні) виплати, які згодом переводили в готівку і вивозили на тимчасово окуповані території. Всього зловмисники встигли вивести з держбюджету приблизно 12 млн грн.


Раніше, в грудні 2016 року, оперативники СБУ затримали двох організаторів оборудки при перевезенні на тимчасово окуповані території понад 100 тис. грн, отриманих у банківських установах обласного центру. Всім членам злочинної організації оголошено про підозру за ст. 255 («Створення злочинної організації»), 258-3 («Створення терористичної організації»), 191 («Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем») та 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України.



Telegram Channel