Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Першого квітня «кардинали» розійшлися не на жарт (Відео)

Волинь-нова

Першого квітня «кардинали» розійшлися не на жарт (Відео)

Рівняни, обігравши явного фаворита, створили чи не найбільшу сенсацію цього сезону – щоправда, у підсумку таки поступилися у чвертьфінальній серії

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Футзал. Чемпіонат Екстра-ліги. Плей-оф, 1/4 фіналу, другий матч. 1 квітня. Київ. «ХІТ» (Київ) – МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:7 (0:1 — Олександр Басич, 5 хв.; 0:2 — Артем Фаренюк, 10; 0:3 — Олександр Колесников, 16, автогол; 0:4 — Артем Фаренюк, 16; 1:4 — Сергій Шевченко, 20; 1:5 — Володимир Кручок, 29; 2:5 — Сергій Чепорнюк, 30; 2:6 — Павло Дармовіс, 34; 3:6 — Сергій Шевченко, 35; 4:6 — Олександр Корнійчук, 36; 4:7 — Артем Фаренюк, 37). 


Перша гра — 4:3 – відеоогляд цього поєдинку – https://www.youtube.com/watch?v=k7Ma2AmIABQ :



Те, що сталося першого квітня у другому чвертьфінальному матчі між переможцем «регулярного чемпіонату» столичним «ХІТом» та восьмою командою «регулярки» МФК «Кардинал-Рівне», інакше як «великим футзальним дивом» чи «мегасенсацією» не назвеш!



Коментатор матчу, з огляду на його інтонацію в цей момент, навмисне ущипнув себе, аби переконатися, що це йому не сниться…



На 16-й хвилині рівняни забили киянам четвертий «сухий» гол! А коментатор матчу, з огляду на його інтонацію в цей момент, навмисне ущипнув себе, аби переконатися, що це йому не сниться…
Адже нинішнього сезону кияни ще не пізнали у першості гіркоти поразок. Проте рівнянам дуже потрібна була ця перемога — без неї сезон залишив би переважно сумні спогади.


І вони не просто перемогли — вони зробили те, заради чого й варто любити спорт. Продемонстрували, що за величезного бажання неможливе таки стає можливим…
Вочевидь, більшість з тих, хто не бачив сам матч, дізнавшись його рахунок, вигукував: «Так я й повірив — сьогодні ж 1 квітня!»… Проте у цьому випадку жартом і не пахло.


Відеоогляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=XR4b42gtaOg :



ЗА ВОРОТАМИ



Сергій ПІДДУБНИЙ, головний тренер МФК «Кардинал-Рівне»:
«Хто у футзалі розбирається, якраз і міг подумати, що «Кардинал» обіграє «ХІТ». Хто бачив усі наші ігри, той знає: весь час фортуна ходила десь поблизу, але завжди поверталася до нас спиною. Сьогодні нам повезло».



Результати усіх других чвертьфінальних матчів: «Енергія» — «Титан–Зоря» — 3:1 (рахунок в серії 2:0); «Продексім» — «Сокіл» — 3:3 (в серії пенальті — 7:6 (рахунок в серії 1:1)); «Локомотив» — «Ураган» — 2:1 (рахунок в серії 2:0); «ХІТ» — МФК «Кардинал-Рівне» — 4:7 (рахунок в серії 1:1).



Футзал. Чемпіонат Екстра-ліги. Плей-оф, 1/4 фіналу, третій матч. 2 квітня. Київ. «ХІТ» (Київ) – МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:1 (1:0 – Сергій Журба, 2 хв.; 2:0 – Андрій Борсук, 8; 2:1 – Павло Концеба, 29; 3:1 – Ігор Борсук, 36). На 10-й хвилині Сергій Журба («ХІТ»), а на 12-й Олександр Колесников (так само «ХІТ») не реалізували 10-метрові.



У підсумку 3:1 у конкретному матчі та 2:1 у серії до двох перемог. Проте за такий «виліт» справді не соромно.



Регламент передбачав (мабуть, трохи несправедливо) вирішальний третій матч уже наступного дня і знову ж таки у столиці (якби ж за тиждень — і в Рівному). Проте, як відомо, на вербі груші не ростуть.
На третій поєдинок гравці «ХІТа», яких напередодні вперше у сезоні поклали на лопатки, вийшли надмотивованими. І вже на другій хвилині кияни зуміли відкрити рахунок, а ще до середини першого тайму його подвоїти.
У підсумку 3:1 у конкретному матчі та 2:1 у серії до двох перемог.
Проте за такий «виліт» справді не соромно. «Підсумковий рахунок» трьох матчів по голах — 11:11 (хоча він і не має жодного значення — крім хіба емоційного)!


Відеоогляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=ixmflz_uTIo :



ЗА ВОРОТАМИ



Дмитро ШУВАЛОВ, гравець «ХІТа» (про свої враження від гри суперників-рівнян):


«Хороша команда, хороший малюнок гри. Помітна і тренерська робота, і хлопці – молодці. Дуже добре тримають м’яча, створюють атаки. Але сьогодні «ХІТ» був сильнішим».


Результати третіх чвертьфінальних матчів: «Продексім» — «Сокіл» — 3:1 (рахунок в серії 2:1); «ХІТ» — МФК «Кардинал-Рівне» — 3:1 (рахунок в серії 2:1). 


На фото: Місцями протистояння рівнян та киян нагадувало чи то боротьбу, чи то дельтапланеризм.


Світлина та відео з офіційного сайту МФК «Кардинал-Рівне» – http://www.cardinal-rivne.com .

Telegram Channel