Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Валютні депозити депутатів перевищують гривневі в 600 разів!

Співвідношення гривневих депозитів українських міністрів і депутатів до їх вкладів в іноземній валюті становить 1: 600 на користь останньої

Це стало відомо завдяки електронному декларуванню. При цьому в середньому по країні це співвідношення фактично становить 1: 1. На думку доктора економічних наук Сергія Кораблина, політиків ваблять офшори, – повідомляє dt.ua



 Виходить, чим вище поінформованість про стан справ в державі, тим менше бажання мати справу з гривнею



Експерт нагадує, що, пояснюючи прихильність твердих іноземних валют і готівкових коштів, міністри з депутатами розповідали, що не вірять банківській системі і гривні. «Виходить, чим вище поінформованість про стан справ в державі, тим менше бажання мати справу з гривнею», – підкреслює Кораблін.
Він також зазначає, що офшори уособлюють втеча українського капіталу під захист іноземних держав. «Офшори ваблять політиків і бізнес, як обмінні пункти – пересічних громадян, які намагаються зберегти крихти своїх заощаджень. Але якщо мотиви одних зрозумілі, то для політиків це тест на профнепридатність», – упевнений він.
У зв’язку з цим експерт робить висновок, що високий рівень доларизації економіки України – це показник не стільки обмінного курсу та інфляції, скільки якості державних інститутів.

Telegram Channel