Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Юні ковельчани розбирали автомат та стрибали у мішках (фото)

Волинь-нова

Юні ковельчани розбирали автомат та стрибали у мішках (фото)

До Всесвітнього дня здоров’я у Ковелі провели захоплюючу гру «Молодь обирає здоров’я»

До Всесвітнього дня здоров’я у Ковелі провели захоплюючу гру «Молодь обирає здоров’я», у якій взяли участь учні восьмих класів загальноосвітніх закладів міста. Кожна команда складалася з п’яти учнів та представляла свою школу у змаганнях, повідомляє на своїй сторінці у Facebook Людмила Савина.


Інформаційно-розважальний захід сприяв підліткам в отриманні знань про поняття «здоров’я», про фактори, що впливають на нього. Юні ковельчани дізналися про переваги здорового способу життя.
Учасники завітали до установ та закладів – «станцій», де на них чекали різні тематичні завдання. 
Команди упродовж квесту побували на семи «станціях». Першою була «Майстерня здоров'я» у Ковельській галереї мистецтв, де учасники створювали та презентували агітплакати на тему «Здоровий спосіб життя».
Наступна – «Проінформований – значить озброєний». Тут представники Ковельського військкомату провели навчання для дітей зі збору та розбирання автомата Калашникова. Після чого кожен школяр на швидкість спробував самостійно повторити процес.
«Життя понад усе»: працівники та волонтери Ковельської організації Товариства Червоного Хреста створили досить реалістичну ситуацію «постраждалі на дорозі». Попередньо провели інструктаж та оцінювали виконання завдань із надання першої домедичної допомоги потерпілим на місці ДТП.



Учасники бігали по дерев'яних колодах, автомобільних шинах, стрибали у мішках.



«Рух – це життя»: команда громадських активістів Центру національно-патріотичного виховання «Волинська січ» розгорнула у парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки спортивну «смугу перешкод», де учасники бігали по дерев'яних колодах, автомобільних шинах, стрибали у мішках.
«Без права на помилку» – етап квесту створено для загального розвитку. У вікторині діти на швидкість давали відповіді на запитання з історії Ковеля.
«Влучний постріл»: за підтримки місцевого підприємця Сергія Герасимчука підлітки мали можливість позмагатись у стрільбі в тирі.
І остання станція під промовистою назвою «Про лінь забудь! Зі спортом подружись!», на якій працівники ДЮСШ ім. Є.Кондратовича підготували для учасників гри спортивні завдання: дартс, баскетбол, шведська стінка. 
Найкращі результати у квесті «Молодь обирає здоров’я» показала команда ЗОШ №7, яка й стала переможцем. Призери заходу – представники ЗОШ №5 (ІІ місце) та ЗОШ №1 – ІІІ результат. 
Варто зазначити, що усі учасники показали хороші здобутки, про що свідчать дані турнірної таблиці.


Подяку за допомогу в організації та проведенні загальноміської гри «Молодь обирає здоров’я» висловлюємо: відділам молоді, фізичної культури та спорту, культури, управлінню освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради, Центру національно-патріотичного виховання «Волинська січ», громадській організації «Wake up», Івент-компанії «NEK», Ковельській організації Товариства Червоного Хреста, Ковельському ОМВК, студентам Ковельського медичного коледжу, волонтерам Андрію Луцкевичу та Катерині Малюк. Щира вдячність спонсорам заходу: ТОВ «Ковельський хлібокомбінат», підприємцям Людмилі Ларіоновій та Сергію Герасимчуку.
Гра виявилась перспективним і дієвим засобом впливу на учнівську молодь, тому що в ній реалізовувались і опрацьовувались відразу декілька важливих сфер, що стосуються активного і здорового способу та захисту життя.
Проведення квесту може стати традиційним щорічним заходом для міста, адже діти завжди чекають захоплюючих пригод, під час яких вони можуть проявити свої знання, вміння та творчі здібності.

Telegram Channel