Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Рева: «Якщо нічого не робити, через 10 років настане крах пенсійної системи»

Україну чекає крах пенсійної системи, якщо держава не буде вживати необхідних заходів

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Укрінформ. «Якщо терміново не вжити заходів, щоб змінити цю ситуацію в пенсійній системі, у нас через 5-7, максимум через 10 років настане крах пенсійної системи з усіма можливими негативними наслідками, які тільки можна собі уявити", - сказав він.



Вона є "несправедливою" через "зрівнялівку"



На думку Реви, причина катастрофічного становища в пенсійній системі полягає в тому, що вона є "несправедливою" через "зрівнялівку". Також серед проблем він назвав розрив у сумі пенсій між "колишніми" і "новими" пенсіонерами, "немислимий" розмір мінімальної пенсії і наявність лише половини власних коштів у Пенсійному фонді, щоб "виплатити цю мізерну пенсію".
За його словами, для виходу із ситуації необхідна пенсійна реформа, яка передбачає підвищення пенсій, відновлення соціальної справедливості та припинення "зрівнялівки", встановлення чітких залежностей розмірів пенсії від величини заробітку, тобто сплати внеску і термінів його сплати, ліквідацію дефіциту Пенсійного фонду за рахунок збільшення кількості платників.

Telegram Channel